MakeTech Platform Land van Weert en Cranendonck

Doelstellingen van het Make Tech Platform

Maak-industrie? Wat is dat?

Het Make Tech Platform is een platform van- en voor ondernemers in de maakindustrie. De variatie van bedrijven is groot. Tot het MakeTech Platform kunnen bedrijven behoren uit de maak-industrie in Midden-Limburg en de gemeente Cranendonck (samen de Keyport regio).

Tot de maak-industrie behoren bedrijven, die als kern-activiteit hebben het transformeren of assembleren van een- of meerdere uitgangsmaterialen (grondstoffen en- of halffabrikaten) tot een ander- of andersoortig produkt of halffabrikaat. Het bedrijf dient deel uit te maken van ëën van de sectoren, die U onderaan deze pagina terug vindt.

Doelstellingen van het platform zijn:

Kennis uitwisselen

Het platform wil contacten tussen ondernemers faciliteren en kennisuitwisseling en samenwerking stimuleren. De ondernemer kan hier zakelijk, maar ook persoonlijk, zijn voordeel mee doen. Deelnemende bedrijven bundelen hun krachten om te komen tot een verbetering van het arbeidsaanbod, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het Make Tech Platform organiseert regelmatig bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken waar leden elkaar ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen. Daarnaast leveren de contacten die het platform heeft met onderwijs- en kennisinstellingen ook mogelijkheden voor individuele of gezamenlijke innovatie.

Jong talent enthousiasmeren

Bedrijven hebben behoefte aan voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Het Make Tech Platform onderneemt daarom samen met de technische opleidingsinstituten actie. Intensieve contacten tussen bedrijven en onderwijsinstellingen leiden tot een betere aansluiting van het onderwijs met het bedrijfsleven. Bovendien worden samen met technische opleidingsinstituten in de regio activiteiten georganiseerd die de interesse voor techniek bij leerlingen en hun directe omgeving stimuleert. Vaak zijn leerlingen onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de maakindustrie in de regio biedt. Er zijn frequente contacten op directienivo met Het Kwadrant, Gilde Opleidingen, Fontys en St. Jansberg in Maaseik.

Regio op de kaart

Het Make Tech Platform maakt zich sterk voor de maakindustrie in de Keyport regio. Een goed vestigingsklimaat in de regio is van groot belang en is de basis om goed te kunnen ondernemen. Als vertegenwoordiger van de maakindustrie is het Make Tech Platform een gesprekspartner van formaat voor de overheid. Bovendien wil het Make Tech Platform de regio en de maakindustrie onder de aandacht brengen van het publiek. De kracht van de regio verdient een grotere bekendheid.

Ondernemers maken het Make Tech Platform

Bedrijven die gevestigd zijn in de Keyport regio en die actief zijn in de maakindustrie kunnen lid worden van het Make Tech Platform. Het platform wordt gevormd dóór- en vóór ondernemers, die de doelstellingen onderschrijven en kansen zien. Een actieve inzet van ondernemers helpt de doelstellingen van het Make Tech Platform te realiseren.Op deze website vindt u meer informatie over het Make Tech Platform. U treft er een overzicht aan van de bijeenkomsten en van het laatste nieuws.

Een MakeTech bedrijf, dient deel uit te maken van een van de volgende sectoren:: Voedings- en genotmiddelenindustrie, textiel- en lederindustrie, papierindustrie drukkerijen, aardolie-industrie, chemische industrie, rubber- en kunststofindustrie, basismetaalindustrie, metaalproductenindustrie, machine-industrie, elektrotechnische industrie, transportmiddelenindustrie, hout-, meubel- en overige industrie (Deze indeling is ontleend aan e Stichting Industriebeleid en Communicatie (SIC), SIC Industriemonitor, mei 2001)

 

 

 

Nieuws
Nieuws

Een spin-off van Lipro!

03-03-17

Sinds een kleine 2 jaar is Lipro lid van het Make Tech Platform. Lipro is producent van zeer uiteenlopende soorten liften.  Ton Beckers, eigenaar van het bedrijf is vanuit zijn behoefte om de verschillende bedrijfsprocessen goed te besturen lang geleden begonnen met de ontwikkeling van een eigen ERP-systeem, omdat naar zijn mening hier in de markt niet de juiste systemen voorhanden waren: Onvoldoende flexibel met betrekking tot de verschillende types bedrijven en niet geschikt voor MKB-bedrijven actief in productie en projecten.  Vanuit deze behoefte heeft hij LISAAS (www.lisaas.nl) ontwikkeld. LISAAS bevat ondermeer modules projectmanagement, digitaal planbord, ERP, urenadministratie, financiële administratie. Het is beschikbaar tegen een variabel maandtarief.

Het in de loop der jaren ontwikkelde systeem is in middels naast bij LIPRO zelf, bij meerdere bedrijven geïmplementeerd en wordt vermarkt en ondersteund door het bedrijf Lipronics. Dit bedrijf ontwikkelt webgebaseerde bedrijfssoftware. Naast de ontwikkeling verzorgt het de implementatie, opleiding en begeleiding na oplevering. Lipronics is met name gespecialiseerd in de project-georganiseerde technische branches, zoals productiebedrijven, installatiebedrijven en de bouw.

Heeft u ook een product of dienst waar u aandacht voor wil vragen, laat het ons dan weten!

Lees meer
Sinds een kleine 2 jaar is Lipro lid van het Make Tech Platform. Lipro is producent van zeer uiteenlopende soorten liften.  Ton Beckers, eigenaar...

Vraag en aanbod

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
03-03-17
Onder andere vanuit het Make Tech Café zijn er lidbedrijven die op zoek zijn naar producten, diensten, personeel of informatie en kennis over specifieke onderwerpen.
We hebben er een aantal uitgelicht, die we onder uw aandacht willen (al dan niet anoniem)(Wilt u hierover contact, zoek het bedrijf op onder “deelnemers”, op deze site of laat het even weten aan: info@maketechplatform.nl):

Ik zoek:

- Bedrijven/ondernemers, die op zoek zijn naar een leverancier, die technisch werk willen uitbesteden (NLW);
- Een adres om draai- en freeswerk uit te kunnen besteden (WBM);
- Praktijk ervaring met “duurzame inzetbaarheid” (Rockwool)
- Een website bouwer (asw)
- Samenwerking mbt ontwikkelen nieuwe producten uit plaatmaterialen (Rijvers)
- Warehouse en technisch personeel, VAPRO C operators, QC analisten

Ik bied aan:

- Een ondernemer, die kan  sparren of coachen. Wie zou daar graag gebruik van willen maken?
- Een bedrijfsschool voor technisch personeel, met een breed scala aan opleidingen
- Mogelijkehden voor zagen, frezen en assemblage
Voor nog meer Vraag en aanbod verwijzen we naar: Vraag- en aanbod of MakeTech Café Maas en Roer februari 2017
Lees meer
Onder andere vanuit het Make Tech Café zijn er lidbedrijven die op zoek zijn naar producten, diensten, personeel of informatie en kennis over s...

Solar Team Eindhoven 2017

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
03-03-17

In 2014 en 2015 is het Make Tech Platform en een aantal van de aangesloten bedrijven nauw betrokken geweest bij het Solar Team Eindhoven 2015, verbonden aan de TU/e aldaar.
Zij hebben, net als het team van 2013, de World Solar Challenge te Australië gewonnen. Ook voor 2017 staat er een team klaar met de ambitie de derde overwinning op rij binnen te slepen.
Wij denken dat het ondersteunen van dergelijke initiatieven essentieel is. Niet alleen ondersteunen we daarmee een team zeer ambitieuze jonge ingenieurs in spé, maar stelt dit ons in staat contact te houden met deze belangrijke bron van technisch talent voor de toekomst.
U kunt het Solar Team Eindhoven 2017 op 3 manieren ondersteunen. Door het sluiten van een sponsorovereenkomst (https://solarteameindhoven.nl/partners/ ). Door het kopen van Solar Miles (https://solarteameindhoven.nl/solar-miles/) en, last but not least, met raad en daad of door het maken van een onderdeel voor de nieuwe auto.
Meer informatie over het team kunt u vinden op https://solarteameindhoven.nl/
Met het Solar Team is afgesproken dat wij ook als Make Tech Platform publiciteit zullen krijgen als onze leden het team ondersteunen.
Indien u in contact wilt komen kunt u dat natuurlijk rechtstreeks doen, maar u kunt contact opnemen met John Huizing, info@maketechplatform.nl.

Lees meer
In 2014 en 2015 is het Make Tech Platform en een aantal van de aangesloten bedrijven nauw betrokken geweest bij het Solar Team Eindhoven 2015, verbond...

Derde MakeTech Café, regio Maas en Roer

Maas en Roer, Land van Weert en Cranendonck
17-02-17

Donderdag 16 februari alweer het 3e MakeTech Café voor de regio Maas en Roer: concreet en resultaatgericht. Het Maketech Café heeft een heel duidelijk doel. Vooraf geef je aan wat je komt ‘halen’ en wat je te bieden hebt. Tijdens het Café krijgt iedereen het podium voor een korte pitch. Tussen de pitches door is er ruimte om te netwerken en de match te maken. Heel gericht, to the point en effectief. Tegelijkertijd informeel met een lekker hapje en drankje.

De pitches in Roermond Fontys Venlo, studierichting Mechatronica is voor studenten op zoek naar werkplekken, vakantiebanen, materialen en casuïsitiek. Er is een pitch rondom de ontwikkelingen van een associate degree opleiding in techniek. Technasium studenten presenteren hun oplossing voor een actueel ondernemersvraagstuk. En Arno Knoops van het praat de deelnemers bij over het Centrum Innovatief Vakmanschap  voor de maakindustrie, dat in ontwikkeling is en het Crossroads Interreg programma. Daarnaast presenteerden een aantal ondernemers hun bedrijf/product.

Onder "Media/Downloads" vindt u de indivuduele pitches terug in meer details.

Lees meer
Donderdag 16 februari alweer het 3e MakeTech Café voor de regio Maas en Roer: concreet en resultaatgericht. Het Maketech Café heeft een ...

Succesvol met social media

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
13-02-17

Social media zijn allang niet meer nieuw en veel ondernemers en ondernemingen maken er op één of andere manier wel gebruik van. Anderzijds is het niet de core-business en overheerst bij velen het gevoel, dat er meer mogelijk is. In tegenstelling tot de traditionele kanalen bieden social media de mogelijkheid om bedrijf en producten onder de aandacht van een vrijwel onbeperkt publiek te brengen met een zeer beperkt budget. Dit kan ten behoeve van promotie van uw bedrijf, producten en diensten, maar bijvoorbeeld ook voor werving van personeel.

Tijdens deze bijenkomst presenteerde Hans Corstjens van Buro Beeldvang op een luchtige en interactieve wijze de wereld van de social media met als doel de deelnemers handvaten mee te geven hoe men er optimaal gebruik van kan maken. In de presentatie stond hij stil bij de volgende vragen: Wie ben ik en wat heb ik te bieden? Wie wil ik bereiken en hoe bereik ik hen? Wat wil ik brengen en wat kan ik halen? Hoe meet ik het effect van social media en hoe organiseer ik het?

Lees meer
Social media zijn allang niet meer nieuw en veel ondernemers en ondernemingen maken er op één of andere manier wel gebruik van. And...

Banner-blokje.gif

Agenda
Agenda

Maak kennis met de wereld van nanotechnologie!

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
30 maart 2017 Aanvang 16:00 Einde 20:00
In samenwerking met het Innovatiehuis en een aantal andere partners uit Nederland en Vlaanderen organiseren we deze thema-bijeenkomst rond Nanotechnologie.   Nanotechnologie is de techniek... Lees meer

Fabrieksbezoek

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
11 mei 2017
Fabrieksbezoek, details volgen Lees meer

MakeTech Cafe Regio Weert

Land van Weert en Cranendonck
16 juni 2017 Aanvang 15:45 Einde 18:30
MakeTech Cafe Regio Weert Lees meer

MakeTech Café regio Roermond

Maas en Roer
23 juni 2017 Aanvang 15:45 Einde 18:30
MakeTech Café regio Roermond Lees meer

Ledenbijeenkomst regio Weert

Land van Weert en Cranendonck
14 september 2017 Aanvang 15:45 Einde 18:30
Ledenbijeenkomst regio Weert Lees meer

logo_keyportpartner.jpg

 

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu