Search
Close this search box.

Ledenbijeenkomst bij Brainport Industries

Gisteren werden de leden van het MakeTech Platform hartelijk welkom geheten bij Brainport Industries, op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Wellicht bekend als dat grote gebouw langs de A2 vlakbij Eindhoven Airport. Managing Director van Brainport Industries wist ons te vertellen dat het idee voor deze Campus al in 2011 is ontstaan, waarna het pand in 2019 gereed was. Maar dan staat er ook iets! En, inmiddels wordt er al gesproken over een 2e campus op het terrein… Grootste plannen dus.

Managing Director van Brainport Industries, John Blankendaal, heette ons van harte welkom. Hij vertelde ons over de diversiteit aan projecten waar dit netwerk van ruim 10o ondernemers aan werkt.

Vervolgens bezochten we 3 van deze projecten:

Fieldlab Flexible Manufacturing – Edwin van der Weelen

Een lab waar ze nieuwe mogelijkheden zoeken om cobots in te zetten in het bedrijfsleven. Hiervoor zijn ze continu op zoek naar nieuwe technieken maar ook vooral nieuwe vraagstukken om een passende oplossing voor te zoeken.

K3D-Addfab – Luuk Wissink

Zij werken met een machine van zo’n 2,5 miljoen euro. Deze machine print metalen onderdelen 3D, door metaal poeder te laseren. Dit kunnen verschillende metalen zijn.Enkele voorbeelden hadden ze staan die gemaakt waren van RVS. Door het te printen is er zo oneindig veel mogelijk, dat je fantasie de beperkende factor is.

We kregen uitleg over de mogelijkheden en kregen ook de machine te zien.

High Tech Software Cluster – Wim Renders

En tot slot gingen we langs bij….. Zij hebben een software ontwikkeld om niet langer duizenden regels te programmeren, maar dit visueel te maken. Zo is het ook niet langer een ingewikkelde taal die enkel de expert begrijpt, maar een dummy proof flowchart waar fouten snel en eenvoudig in aan te passen zijn. We luisterde vol interesse…

Al met al een inspirerende bijeenkomst.

Dank aan Brainport Industries voor de uitnodiging. Wellicht tot een volgende keer!

 

Contactgegevens van de sprekers

 

Presentatie van de sprekers, blader er nog eens rustig doorheen…

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.