Search
Close this search box.

Maak nu een afspraak met Renske Cox

Aangenaam, mijn naam is Renske Cox. Ik kijk ernaar uit om voor het MakeTech Platform aan de slag te gaan. Voor verschillende van jullie ben ik een bekende. Bij een nieuwe start is het in mijn ogen altijd goed om helder te kijken wat de stip aan de horizon is. Mijn doel binnen het MakeTech Platform is om jullie als maakbedrijven goed te leren kennen, zodat ik jullie kan helpen om antwoorden te vinden op actuele vraagstukken. Deze vraagstukken kunnen zijn op het gebied van onderwijs, maar ook innovatie en ondernemerschap. Graag kom ik daarom een keer langs om een-op-een kennis te maken. Mail nu naar Renske.Cox@MakeTechPlatform.nl voor een afspraak.

Om mijzelf toch vast te introduceren:

Mijn naam is Renske Cox, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn vriend en vijf kuikens. In mijn vrije tijd houd ik van klussen, mountainbiken, hardlopen, zeilen en reizen door de natuur… Wij zijn 6 maanden geleden verhuist en druk bezig met het verduurzamen van ons nieuwe thuis. Toevallig hebben wij deze week het gas afgesloten. Zo gaaf om dat proces mee te maken! Mijn passie voor duurzaamheid en circulariteit zet ik ook in binnen mijn werk. Na 5 jaar marketing campagnes opgezet te hebben voor commerciële bedrijven als Wiltec, Samsung, HEMA en Rituals, ben ik aan de slag gegaan als ZZP’er. Nu help ik MKB bedrijven duurzamer te ondernemen in de breedste zin van het woord:

·        Zo introduceer ik bij bedrijven en kennisinstellingen een methodiek om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Ik focus hierbij op het ontwikkelen van verborgen talenten in plaats van iemand enkel te beoordelen op waar iemand ervaring in heeft.

·       Daarnaast geloof ik in connected learning: ondernemers die van en met elkaar leren. Om dit te faciliteren verbind ik ondernemers die vraagstukken hebben rondom vergelijkbare thema’s en haal ik hier ondernemers bij met ervaring (frontrunners), zodat zij ervaringen uit kunnen wisselen. Dit doe ik op thema’s als digital twin, circulariteit, lean, bedrijfsopvolging voor familiebedrijven en veel meer.

·       En tot slot (maar daarmee niet minder belangrijk) verbind ik bedrijven die een match zijn op reststromen en grondstof. Het afval/reststroom van de een kan zo de grondstof voor de ander worden. Want afval is geen afval meer als je weet wat het inhoudt, dan is het een grondstof geworden!

Deze activiteiten voer ik vaak uit in opdracht van Keyport, Economische Samenwerking Zuid Limburg (ESZL) en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) op de Brightland Campus. En, sinds 1 september 2021 dus ook in opdracht voor het MakeTech Platform.

Toen Eric Drossaert mij vroeg om zijn rol over te nemen heb ik hier volmondig “JA” op gezegd. Het MakeTech Platform is immers een krachtig netwerk, waarin iedereen elkaar goed kent. Wat mij aanspreekt aan het MakeTech Platform is dat het enkel maakbedrijven zijn. Hierdoor zijn er veel gemeenschappelijke vraagstukken. Dit maakt samenwerken een stuk makkelijker. Voor een succesvolle samenwerking is het belangrijk dat je jezelf actief inzet en de ander iets gunt. In dit proces wil ik het MakeTech Platform graag ondersteunen.

Wil je meer van mij weten of heb je vragen of ideeën voor het MakeTech Platform? Bel (06 575 87 920) of mail (Renske.Cox@MakeTechPlatform.nl) me dan voor een een-op-een gesprek bij jou op locatie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.