Search
Close this search box.

Tech coördinatoren op SPOLT-scholen bezoek bij MakeTech bedrijven

Op 20 februari jl. hebben 15 techniek coördinatoren van SPOLT (basisonderwijs in de regio Leuda een tweetal MakeTech bedrijven bezocht. Het bezoek past perfect in de doelstelling van het MakeTech Platform Keyport om kinderen van het basisonderwijs al jong kennis te laten maken met het mooi van de maakindustrie in de Keyport regio. En wat is dan beter om de leerkrachten van deze kinderen ook kennis te laten maken.

Rondleiding door Paul Kempkens, Eldra

De techniek coördinatoren van SPOLT gaan jaarlijks op bezoek bij bedrijven aangesloten bij het MakeTech Platform Keyport. Dit jaar bezochten ze Groba in Nederweert en Eldra in Ittervoort. “Twee bedrijven van heel verschillende aard, maar zeer inspirerend”, aldus Sandra Jacobs, Meerscholendirecteur Spolt.

Bij Groba werden ze meegenomen door Paul Pouwels, directeur Groba, in de wereld machines voor de kaasverwerkende industrie. Dat de kaasblokjes, die de tech coördinatoren in de supermarkt tegen komen, gesneden worden door machines van Groba was niet iedereen bekend.

Geladen met kaas werd de reist voortgezet naar Ittervoort waar ze door Paul Kemkpens van Eldra Cable and Connectivity Solutions werden ontvangen. Als snel werd het duidelijk dat achter kabels een zeer interessant verhaal zat. Dat ook werd ondersteund met de rondleiding die liet zien hoe een koper draadje werd verpakt toch een kabel.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.