Search
Close this search box.

Enquête om jou te helpen met de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is een uitdagend thema, en dit zal het de komende tijd ook blijven. Vergrijzing en een afnemend aantal scholieren op school tegenover een toenemend aantal orders voor veel maakbedrijven. Hoe kunnen we vanuit MakeTech Platform krachten bundelen om dit vraagstuk samen aan te pakken?

Hiervoor is vanuit het bestuur in samenwerking met Renske Cox een vragenlijst opgesteld vol ideeen. Vul de vragenlijst in en geef aan welke ideeen jou aanspreken, dan gaan we hier vervolgens samen mee aan de slag.

Vul de vragenlijst in

 

Met jullie antwoorden gaan wij aan de slag. Bij Keyport is er namelijk ruimte voor nieuwe onderscheinde projecten om een verschil te maken op de arbeidsmarkt:

Yvonne Paulussen, lid van het Keyport Kernteam en director of change bij Vekoma licht toe:

“Keyport heeft in de afgelopen periode een brede inventarisatie gedaan. We spraken tal van organisaties die actief zijn op de arbeidsmarkt en die een goede kijk hebben op de arbeidsmarktparticipatie. Dat hebben we bij elkaar gebracht. Het inzicht in: Welke initiatieven zijn er allemaal? Wie doet wat? En waar liggen de kansen? Inclusief de drempels die er zijn om het ‘onbenut arbeidspotentieel’ in beweging te krijgen. Nu willen we doorpakken.”

De drempel voorbij
Drempels zijn er genoeg. “Niet in bezit van de juiste papieren. Kinderen thuis waardoor men niet meekan in de gehanteerde shifts. Geen vervoer of verplichtingen als mantelzorger. Te weinig motivatie, ervaring of skillsDe Nederlandse taal…” “Ook dat is niks nieuws en daar zijn intussen al tal van oplossingen en trajecten voor bedacht. Tijd dus voor nieuwe, andere invalshoeken. En dáár zijn we naar op zoek. Lees meer >>

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.