Search
Close this search box.

Terugblik 1e helft van 2021

Langzaam komen we uit de situatie van allerlei beperkingen ten gevolge van de heersende pandemie. Voor de tweede helft van 2021 zijn we dan ook met volle goede moed de ledenbijeenkomsten aan het voorbereiden waarbij we uitgaan van het elkaar weer live te mogen ontmoeten.

 

In het eerste half jaar hebben we, ondanks de beperkingen, niet stilgezeten. Bij deze een terugblik van Eric Drossaert;

In een vijftal digitale sessies zijn leden van het platform met elkaar in gesprek gegaan over actuele onderwerpen. We zijn gestart met internationaal zaken doen in tijde van COVID en Brexit. Hierin kwamen o.a. de prijzen van metaal en de containerproblematiek duidelijk naar voren. Enkele zeer praktische tips werden uitgewisseld. Een mooie en boeiende start van de digitale meetings die gelijk lietzien dat deze vorm zeker zijn waarde kent.

Met een blik in de keukens van apt Extrusions en Rockwool werden leden meegenomen in de fabriek van de toekomst. Hoe gaan we om met innovatie was een kernvraag. Bij apt Extusions lag de uitdaging niet alleen in de innovatie maar zeker ook in de keiharde beperking van de beschikbare ruimte. Hoewel het plan geheel werd uitgewerkt op de bekende achterkant van een bierviltje was er duidelijk sprake van een “mooi huzarenstukje” aldus de reactie van één van de deelnemende leden. Hoewel het beperken van de afhankelijkheid van de menselijke factor ook centraal stond bij het vorige onderwerp ontbrak de arbeidsmarkt in de serie van digitale bijeenkomsten niet. Juist hier werden vooral praktische ervaringen met elkaar uitgewisseld.

Naast Industrie 4.0 c.q. de fabriek van de Toekomst nam Briggs & Straton de leden mee in de vernieuwing van sales. Door stevig in te zetten op digital marketing en sales realiseerde ze een groei van ruim 10 milj. Euro omzet binnen dit segment. Het traditionele kanaal van beurzen e.d. is in de achterliggende 1,5 jaar weggevallen ten gevolge van de pandemie. Juist door de tijdige keuze voor de digitalisering bleef de groei, ondanks alle beperkingen door COVID, doorzetten.

We mogen terugkijken op een vijftal boeiende meetings waarin we business vraagstukken waar we vandaag mee worden geconfronteerd de revue hebben laten passeren. Delen van ervaringen stond hierbij centraal waardoor iedere deelnemer steeds met een paar handvaten aan de slag kon.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.