Agenda

2 februari 2022 | Online Ledenbijeenkomst Cybersecurity

cyber-Security-426x320.jpeg

VDL was recent al slachtoffer… En nu ook IKEA. We horen het steeds vaker bij grote bedrijven, maar ook veel MKB bedrijven zijn slachtoffer. Hoe voorkomen we dat jij de volgende bent? En hoe ben je goed voorbereid als het alsnog gebeurt Aangezien de fysieke bijeenkomst deze maand niet door kon gaan, hebben we een passend alternatief. Namelijk een onlinebijeenkomst met alle handvatten om je goed voor te bereiden…

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met aanvallen uit de cybersecurity wereld en deze aanvallen worden geavanceerder en complexer. Het inzetten van beveiligingsmaatregelen is niet voldoende om immuun te blijven voor cyberrisico’s. Bestaande en toekomstige maatregelen moeten regelmatig op de proef worden gesteld om de beveiligingsstrategie aan te scherpen.

Shellback richt zich ons op de offensieve kant van cybersecurity. Ze gebruiken technieken en onderzoeken die hackers ook gebruiken bij hun aanvallen.
Ze voeren gesimuleerde hackpogingen uit om bij een bedrijf aan te kunnen tonen waar de zwakheden zitten en hoe deze op te lossen. Ze richten zich met name op de techniek, maar ook de menselijke factor wordt meegenomen.

2 februari van 16.30 tot 18 uur nodigen wij jullie online uit…

Het programma:

16.30 uur - Welkom namens MakeTech Platform

16:35 uur - Jeroen Duijsens, projectleider van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid. Het ECCW is een initiatief van o.a. de Limburgse ondernemersverenigingen, politie, Brightlands Smart Services Campus en het Digital Trust Center. Het heeft als doelstelling het helpen verbeteren van de digitale veiligheid van het Limburgse MKB. Zij organiseren informatie-avonden en webinars en voeren -samen met IT-studenten- cyberscans uit bij bedrijven in het MKB.

16:55 uur - Liesbeth Holterman, Cybersecurity expert bij Novel-T. Zij zal ons sector specifieke informatie en tips geven

17:35 uur - Open discussie 

Ben je er ook bij? Bevestig je aanwezigheid via renske.cox@maketechplatform.nl

Startdatum
2 februari 2022
Starttijd
16:30
Einddatum
2 februari 2022
Eindtijd
18:00
Terug
MakeTech
Nieuws

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Hendrix belettering & reclameproducten

15-12-21

Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid

Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten)
“Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al laten zien aan de voordeur.”  

“Alles waar je als bedrijf je naam of logo op wilt hebben, dat ontwerpen en maken wij.” En dat is eigenlijk meer dan dat ‘belettering & reclameproducten’ onder de bedrijfsnaam Hendrix doet vermoeden, geeft ook eigenaar Jack Hendrix toe. Zelf spreekt hij het liefst over het creëren van een totaalbeleving. Sinds de coronacrisis is daar ook steeds meer zijn focus op komen te liggen. Jack: “Wij maken een bedrijf op alle fronten zichtbaar en aantrekkelijk, zowel voor werknemers als klanten.”    

Lees meer
Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten) “Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al...

Hoe cybersecure ben jij?

10-12-21

Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Want niet alleen grote bedrijven zijn doelwitten, maar ook het MKB. Hoe voorkom je dat jij de volgende bent?

Lees meer
Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Wa...

Goede voornemens voor 2022

10-12-21

Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al drie uitnodigingen bij een aantal inspirerende organisaties voor ons klaar.

Lees meer
Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al...

Collectieve campagne: Trots op onze regio - ADMESY

08-12-21

Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in brengen... Dit doen we door samen met Keyport een campagne te organiseren. Keyport, de ondernemende regio. In deze campagne gaan we video's opnemen van verschillende bedrijven in de regio, waar enorm bekende partijen voor kiezen.

Deze maand: Admesy!

Lees meer
Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in bren...

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Briggs & Stratton

09-11-21

In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”

Lees meer
In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”

Keyport-webbanner-algemeen300x250px-loop.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu