Agenda

25 maart 2021 | Ledenbijeenkomst: De fabriek van de toekomst

Hoewel we waarschijnlijk op 25 maart de meeting nog digitaal zullen laten verlopen gaan we op bezoek bij ATP Extrusions in Roermond.

Een korte inleiding van onze meedenker Marcel Loman, directeur APT:

Onze industrie aluminium jarenlang te kampen heeft met overcapaciteit en prijsdruk parallel met ieder jaar toenemende personeelskosten binnen de BV Nederland. Hoe goed de markt ook is, er zijn altijd aanbieders die onder de prijs verkopen. Voor apt zijn we ons hierop al jarenlang aan het voorbereiden op het genoemde om ervoor te zorgen dat we geen markt verliezen en ons staande kunnen houden.

Onze visie is ervoor te zorgen dat we binnen 3 jaar 30.000 ton en meer dan 2,0 mio m2 anodiseren door de fabriek krijgen met de ruimte die we hebben, ca 20.000m2. Als we deze volumes halen , dan kunnen we omgaan met prijsdruk/concurrentie en toch blijven investeren in de toekomst van het bedrijf.

Omdat we met lange lengtes ( minimaal 6 meter-14m) te doen hebben is ruimte per definitie een bottleneck en kun je lastiger handlen.  

Tevens willen we de personeelskosten ieder jaar minimaal met productiviteit en efficiency compenseren en dus ook investeren in die zaken die we kunnen ( maw afhankelijkheid reduceren van personeel ( salaris+ ziekte)).

We kunnen niet meer aanbouwen en dus alleen maar de grond in en of de lucht. We hebben 3 jaar geleden een concept ontwikkeld waarmee we alle logistieke stromen hebben geanalyseerd en ruim 30% -40% van de tijd zat in handling. De bottleneck in ons productieproces was de verpakkingsafdeling met veel manuele handlingen en fte’s. We persen met 18 fte ( redelijk geautomatiseerd) en verpakken met 45 ( volledig handmatig).

Hier zijn we op gaan inzoomen en hebben ons te doen gesteld alle logistieke handlingen te automatisere., maw het materiaal komt naar de medewerker toe. Het concept hebben we middels tunneltransport ( in de grond) opgezet zodat materiaal niet in onze logistiek in de weg staat en we de ruimtes zo efficient mogelijk konden gebruiken zodat niemand op de werkvloer er last van heeft. Het materiaal wordt vanuit de shuttle in de verlading/expeditie vanuit een andere toren omhoog gestuwd en vervolgens opgeslagen voor transport. Door deze lijn kunnen we onze expeditie ruimte met 30% vergroten en kunnen we uiteindelijk 18 fte’s insparen op jaarbasis bij volledige benutting capaciteit.

Aanmelden kan via de mail: eric@maketechplatform.nl

Startdatum
25 maart 2021
Starttijd
16:30
Einddatum
25 maart 2021
Eindtijd
18:00
Terug
MakeTech
Nieuws

CIV Maak Smart met Project VDL Konings

23-03-21

Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens.

Zo voorzien we de Maak en Smart Industrie van de beste vakmensen. Nu, maar ook in de toekomst. We voorzien professionals van de juiste skills en kennis in de nieuwste technologieën door praktijkgerichte (om- en bij-) scholing. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs nauw aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en borgen we met trots een krachtige, economische groei in de regio.

Lees meer
Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens. Zo voorzien we de Maak...

Technische vacatures op website TCL

05-03-21

Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600 Limburgse bedrijven bij hun zoektocht naar gemotiveerde werknemers. . We hebben inmiddels ruim 100 openstaande functies opgehaald. Nieuw is dat we die nu op de website van TCL publiceren. Geïnteresseerden, ook zij-instromers en mensen uit andere beroepen, kunnen reageren. Een arbeidsmarktcoach gaat op zoek naar de juiste match. Voor de werkzoekende zijn hieraan geen kosten verbonden.

Lees meer
Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600...

apt Extrusions: Wat zijn we blij en trots!

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
04-03-21

Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels afgerond. Met dit nieuwe systeem wordt het verpakkingsproces in de fabriek volledig geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Lees meer
Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels af...

Keyport thema | Digitalisering

03-03-21

Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering.

Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseringsvragen en -kansen.

Lees meer
Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering. Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseri...

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu