Agenda

29 oktober 2020 | Ledenbijeenkomst "Digitale transformatie"

Organisaties hebben steeds meer in de gaten dat een digitale transformatie kan helpen om slimmer, sneller en efficiënter te werken. Maar zo’n transformatie is veel meer dan alleen een paar apps of tools introduceren, of alle data naar de cloud verhuizen. Het gaat om een volledige verandering van werken, waarbij je mensen centraal staan. Daarom is de term ‘digitale transformatie’ wat ons betreft onvolledig.

Als we één positief punt uit de Corona-crisis mogen halen, is dat mensen én organisaties heel goed in staat zijn gebleken om te veranderen. En dat we in een tijd leven waarin technologie op zo’n hoog niveau staat, dat het ook mogelijk is om snel te veranderen.

We nodigen jou graag uit voor de MakeTech Platform bijeenkomst “Digitale transformatie: veilig en transparant”.  Een interactieve bijeenkomst waarin Cas Floris, directeur EHV, Frank Roumans, directeur Cuccibu en Eric Drossaert, directeur ITSN ons mee nemen in de mogelijkheden van de digitale transformatie voor de Maakindustrie. Ze belichten dit thema vanuit drie pijlers: mens, security en data.

Programma:


Welkom
Ruud Koppens, voorzitter MakeTech Platform Keyport
Joost Ploos van Amstel, directeur Bivak College

Bij digitale transformatie staat de mens centraal – Eric Drossaert, directeur ITSN
Organisaties hebben steeds meer in de gaten dat een digitale transformatie kan helpen om slimmer, sneller en efficiënter te werken. Maar zo’n transformatie is veel meer dan alleen een paas apps of tools introduceren, of alle data naar de cloud verhuizen. Het gaat een volledige verandering van werken, waarbij jouw mensen centraal staan.

Business Intelligence in de maakindustrie– Cas Floris, directeur EHV Group
Als manager heeft u natuurlijk de juiste informatie nodig, om op basis daarvan te sturen en beslissingen te nemen.  Zonder kwalitatief goede en actuele managementinformatie kunt u uw maakbedrijf niet goed aansturen, met alle risico’s van dien.
Data is overal. En het is goud waard.

Security awareness – Frank Roumans, partner Cuccibu
Een kijkje in de wereld van cyber security en de risico’s die organisaties lopen. Met speciale aandacht voor de rol van mens die in de praktijk nog vaak de zwakste schakel is. Wat zijn deze risico’s, hoe gaan kwaadwillenden te werk en hoe kunt u digitale weerbaarheid van uw organisatie vergroten door uw medewerkers bewust te maken?

Locatie en aanmelding


De ledenbijeenkomst is op donderdag 29 oktober a.s.. We ontvangen jou graag om 15:30 uur. Zoals je gewend bent is het einde van de bijeenkomst gepland zo rond 18:30 uur. We zijn te gast bij het BIVAK College in de gemeente Cranendonck, één van de bakermatten voor nieuw technisch talent in onze Keyport regio.
 

Meld je nu aan door een mail te sturen aan eric@maketechplatform.nl. 
Hierin graag vermelden: naam bedrijf en jouw eigen naam. Wil je een introducee meenemen dan kan zeker. Meld deze dan ook gelijk aan en stuur ook zijn/haar email adres mee.
Doelgroep van deze bijeenkomst is: Directie, algemeen management en IT management van maakbedrijven.

Startdatum
29 oktober 2020
Starttijd
15:30
Einddatum
29 oktober 2020
Eindtijd
18:30
Terug
MakeTech
Nieuws

Cancellled: Ledenbijeenkomst Digitale transformatie 29 oktober 2020

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
17-08-20

Helaas hebben wij ook moeten besluiten om onze ledenbijeenkomst te annuleren. We komen op korte termijn met nieuw programma om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en in gesprek gaan.

Lees meer
Helaas hebben wij ook moeten besluiten om onze ledenbijeenkomst te annuleren. We komen op korte termijn met nieuw programma om elkaar te ontmoeten, er...

Renewi en ROCKWOOL vernieuwen samenwerking Rockcycle®

09-07-20

Onlangs hebben Renewi en ROCKWOOL de samenwerking vernieuwd en de service verbeterd. Hierbij zal er geen nieuw concept plaatsvinden, want ROCKWOOL en Renewi ontwikkelden de service jaren geleden al. Naast de recycling van steenwol voortkomend uit grote projecten, zullen Renewi en ROCKWOOL ook samenwerken aan de opzet van diverse inzamelpunten voor kleinere hoeveelheden steenwol. In deze tijd waarin circulariteit en circulair bouwen steeds belangrijker wordt, is hun service steeds meer gefocust in bouwprojecten

Lees meer
Onlangs hebben Renewi en ROCKWOOL de samenwerking vernieuwd en de service verbeterd. Hierbij zal er geen nieuw concept plaatsvinden, want ROCKWOOL en ...

De ETF-Group neemt SOIOS B.V. over

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
26-06-20

De ETF-Group uit Nederweert heeft de activa en enkele werknemers van SOIOS B.V. uit Maastricht overgenomen. SOIOS ontwikkelt, produceert en assembleert innovatieve wegtreinen voor personen- en goederenvervoer. SOIOS onderscheidt zich in de markt met hoogwaardige elektrische en op zonne-energie aangedreven voertuigen, passend in het beleid om naar milieuvriendelijk en emissievrij vervoer te komen.

Lees meer
De ETF-Group uit Nederweert heeft de activa en enkele werknemers van SOIOS B.V. uit Maastricht overgenomen. SOIOS ontwikkelt, produceert en assembleer...

Vraag financiële ondersteuning voor scholing aan

09-06-20

Sommige medewerkers ervaren meer ruimte in deze uitdagende tijd. Die zouden ze goed kunnen benutten door zichzelf te verder te ontwikkelen, op het gebied van vakkennis of andere vaardigheden. Dat kan zeker nu op veel plekken via e-learning en vaak ook tegen lagere kosten.
Maak dan vooral ook gebruik van de financiële ondersteuning van de scholingsfondsen in de techniek: OTIB (binnenkort Wij Techniek geheten), OOM en A+O Metalelektro. Elk fonds heeft een eigen aanbod en specifieke regelingen. Bekijk hieronder welke regelingen jouw fonds aanbiedt.

Lees meer
Sommige medewerkers ervaren meer ruimte in deze uitdagende tijd. Die zouden ze goed kunnen benutten door zichzelf te verder te ontwikkelen, op het geb...

Het kennismanagementplatform oZone biedt kosteloos e-learning modules aan

09-06-20

Zitten een of meerdere van jouw medewerkers op dit moment aan huis gekluisterd, zonder dat ze aan het werk kunnen? Dan is dit een uitgelezen kans om cursussen te volgen, zonder kosten.Lees meer
Zitten een of meerdere van jouw medewerkers op dit moment aan huis gekluisterd, zonder dat ze aan het werk kunnen? Dan is dit een uitgelezen kans om c...

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu