Nieuws
Digital meetings Q1 2021

Digital meetings Q1 2021

28 januari 2021

In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allereerst zijn we ingegaan op NOW regeling en dan specifiek de beoordeling van de 1e aanvraag. Met name het begrip omzet stond centraal in deze sessie. Hoe wordt nu daadwerkelijk de omzet bepaald? Wist je bijvoorbeeld de eventuele subsidies zoals WBSO ook behoren tot de omzet in het licht van de NOW regeling.

Uitwisselingen van de eerste ervaringen en vragen aan de medewerkers van onze partner SmitsVandenBroek Accountants en Adviseurs (Herman Smits en Wim Zusterzeel) zorgden voor een zinvolle bijeenkomst.

De tweede bijeenkomst ging in op de MKB-subsidie regeling. Ook hier waren de praktijkvragen vanuit de leden de drager van de meeting. Ervaringen uit de vorige ronde werden gedeeld. Een aantal leden waren volop bezig met de aanvraag voor de nieuwe ronde en konden de ervaringen van de andere ophalen als ook de meedenkers raadplegen. De meedenkers waren Anouk Hendriks van Maatwerk HRM en Michel van Lieshout van bureau VLB. Voor meer informatie zie ook eerder bericht over het MKB Idee.

Teams2.jpg

Voor de komende periode staan wederom boeiende sessies gepland. Voor het eerste kwartaal staan de volgende meetings op de agenda

 

25 februari 2021: Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen met impact van COVID-19 op de bedrijfsvoering. Welke ervaringen kun jij delen met jouw mede ondernemers? Of loop jij tegen blokkades op en zoek jij een antwoord?? We gaan met elkaar in gesprek om ervaringen, leermomenten, successen e.d. te delen.

10 maart 2021: War for Talent -part 2 | Regio in je rugzak

25 maart 2021: De fabriek van de toekomst

De meetings starten om 16:30 uur en vinden plaats via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met daarin de link naar de teams vergadering. De meetings duren max. 1,5 uur.

Wil je deelnemen stuur dan een mail aan eric@maketechplatform.nl of klik op één van onderstaande links:

Aanmelden meeting 25 februari 2021

Terug
MakeTech
Nieuws

CIV Maak Smart met Project VDL Konings

23-03-21

Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens.

Zo voorzien we de Maak en Smart Industrie van de beste vakmensen. Nu, maar ook in de toekomst. We voorzien professionals van de juiste skills en kennis in de nieuwste technologieën door praktijkgerichte (om- en bij-) scholing. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs nauw aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en borgen we met trots een krachtige, economische groei in de regio.

Lees meer
Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens. Zo voorzien we de Maak...

Technische vacatures op website TCL

05-03-21

Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600 Limburgse bedrijven bij hun zoektocht naar gemotiveerde werknemers. . We hebben inmiddels ruim 100 openstaande functies opgehaald. Nieuw is dat we die nu op de website van TCL publiceren. Geïnteresseerden, ook zij-instromers en mensen uit andere beroepen, kunnen reageren. Een arbeidsmarktcoach gaat op zoek naar de juiste match. Voor de werkzoekende zijn hieraan geen kosten verbonden.

Lees meer
Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600...

apt Extrusions: Wat zijn we blij en trots!

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
04-03-21

Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels afgerond. Met dit nieuwe systeem wordt het verpakkingsproces in de fabriek volledig geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Lees meer
Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels af...

Keyport thema | Digitalisering

03-03-21

Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering.

Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseringsvragen en -kansen.

Lees meer
Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering. Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseri...

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...
agenda
Agenda

Ledenbijeenkomst Industrie 4.0 | donderdag 29 april 2021

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
29 april 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
In maart jl. waren we op bezoek bij apt Extrusions. Hierin nam Marcel Loman ons mee in de vernieuwingen die ze hebben doorgevoerd in de 21.500m2 productiehallen. Dit onder het motto van slim uitbreide... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu