Nieuws
Goede voornemens voor 2022

Goede voornemens voor 2022

10 december 2021

We kijken vol enthousiasme vooruit naar het komende jaar. En dat is niet onterecht: er staan maar liefst drie organisaties te popelen om voor ons voor een inspirerende middag te verzorgen. Reserveer daarom snel de data in je agenda!

 

Brainport Industries Campus in Eindhoven

Brainport Industries behoeft eigenlijk geen verdere introductie: het unieke hightech ecosysteem bestaat uit de leidende eerste-, tweede- en derdelijns hightech toeleveranciers van Nederland. Brainport heeft als doel de toeleveranciers te verbinden, gezamenlijk de professionaliteit van de keten te verhogen en de concurrentiekracht te vergroten. Het is een netwerk van formaat, dat samen met de ondernemers diverse projecten organiseert. Kortom; mooie inspiratie voor ons als MakeTech platform. 

Tijdens de bijeenkomst op 10 februari 2022 vertelt Brainport Industries in alle openheid over enkele inspirerende projecten en is er een rondleiding over de innovatieve Brainport Industries Campus. Hier krijgt de Fabriek van de Toekomst vorm.

Mocht je na de bijeenkomst interesse hebben om vergelijkbare of misschien juist nieuwe initiatieven op te starten in onze regio? Laat dit dan weten, dan wordt dit opgepakt.

Meer info >>

 

Metalot in Budel

Metalot is een netwerkorganisatie waarbij duurzaamheid centraal staat. De focus ligt op circulaire ontwikkelingen op het gebied van metalen en duurzame energie - denk hierbij aan het volledig hergebruiken van grondstoffen. In het Metalot Future Energy Lab worden veelbelovende systemen en technologieën klaargestoomd voor de markt. Zo is er een methodiek ontwikkeld om met ijzerpoeder energie op te wekken zonder CO²-uitstoot. Tijdens de bijeenkomst presenteert Metalot de projecten waaraan wordt gewerkt. Meld je aan voor de bijeenkomst van 3 maart 2022 en laat je inspireren om ook jouw bedrijf te helpen verduurzamen!

Meer info >>

 

Industry 4.0 Maturity Center in Aken

En last but not least... Een bezoek over de grens! Het Industry 4.0 Maturity Center is een managementadviesbureau voor de digitale transformatie van de maakindustrie, dat wereldwijd opereert. Het is een spin-off van de internationaal erkende acatech-studie “Industry 4.0 Maturity Index”. Het centrum bundelt specifieke kennis van de productiesector met strategieontwikkeling, begeleiding bij transformatieprogramma’s en het toepassen van de Industry 4.0 Maturity Index. Ook de scholing en opleiding van werknemers wordt hierin meegenomen. Deze expertise op het gebied van digitale transformatie leidt tot aanzienlijke verbeteringen in de resultaten van MKB-bedrijven en een professionaliseringsslag op bedrijfsniveau.

Meer info >>

 

We hebben dus weer een divers en inspirerend programma voor 2022. 

Reserveer de data in je agenda, en laat weten wanneer we je kunnen verwachten via renske.cox@maketechplatform.nl

 

Terug
MakeTech
Nieuws

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Hendrix belettering & reclameproducten

15-12-21

Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid

Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten)
“Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al laten zien aan de voordeur.”  

“Alles waar je als bedrijf je naam of logo op wilt hebben, dat ontwerpen en maken wij.” En dat is eigenlijk meer dan dat ‘belettering & reclameproducten’ onder de bedrijfsnaam Hendrix doet vermoeden, geeft ook eigenaar Jack Hendrix toe. Zelf spreekt hij het liefst over het creëren van een totaalbeleving. Sinds de coronacrisis is daar ook steeds meer zijn focus op komen te liggen. Jack: “Wij maken een bedrijf op alle fronten zichtbaar en aantrekkelijk, zowel voor werknemers als klanten.”    

Lees meer
Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten) “Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al...

Hoe cybersecure ben jij?

10-12-21

Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Want niet alleen grote bedrijven zijn doelwitten, maar ook het MKB. Hoe voorkom je dat jij de volgende bent?

Lees meer
Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Wa...

Goede voornemens voor 2022

10-12-21

Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al drie uitnodigingen bij een aantal inspirerende organisaties voor ons klaar.

Lees meer
Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al...

Collectieve campagne: Trots op onze regio - ADMESY

08-12-21

Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in brengen... Dit doen we door samen met Keyport een campagne te organiseren. Keyport, de ondernemende regio. In deze campagne gaan we video's opnemen van verschillende bedrijven in de regio, waar enorm bekende partijen voor kiezen.

Deze maand: Admesy!

Lees meer
Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in bren...

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Briggs & Stratton

09-11-21

In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”

Lees meer
In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”
agenda
Agenda

2 februari 2022 | Online Ledenbijeenkomst Cybersecurity

2 februari 2022 Aanvang 16:30 Einde 18:00
VDL was recent al slachtoffer… En nu ook IKEA. We horen het steeds vaker bij grote bedrijven, maar ook veel MKB bedrijven zijn slachtoffer. Hoe voorkomen we dat jij de volgende bent? En hoe ben je g... Lees meer

10 februari 2022 | Ledenbijeenkomst Brainport Industries

10 februari 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Brainport Industries behoeft eigenlijk geen verdere introductie: het unieke hightech ecosysteem bestaat uit de leidende eerste-, tweede- en derdelijns hightech toeleveranciers van Nederland. Brainport... Lees meer

3 maart 2022 | Ledenbijeenkomst Metalot

3 maart 2022 Aanvang 16:30 Einde 19:00
Meer informatie en het programma volgt... Lees meer

2 juni 2022 - Bezoek aan Industry 4.0 Maturity Center Aachen

2 juni 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Industry 4.0 Maturity Center nodigt ons uit voor een bezoek aan hun centrum in Aachen. Een centrum vol inspiratie kijkend naar de digitale transformatie. Laat optijd weten of je erbij bent... Want enk... Lees meer

Keyport-webbanner-algemeen300x250px-loop.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu