Nieuws
Heijmans bouwt voor het eerst XS-woningen met Rockzero Bouwsystemen voor project De Fabriek in Vathorst

Heijmans bouwt voor het eerst XS-woningen met Rockzero Bouwsystemen voor project De Fabriek in Vathorst

15 november 2020

Ontwikkelaar en bouwer Heijmans zal voor de eerste keer met het innovatieve, circulaire bouwsysteem Rockzero bouwen in het nieuwbouwproject De Fabriek in de Amersfoortse woonwijk Vathorst.

Dit project is uniek vanwege de toepassing van duurzame, slimme oplossingen die bijdragen aan een sociale duurzaamheid en gezonde leefomgeving. De nieuwe woningen zijn volgens het XS-concept gebouwd dat inspeelt op kleine huishoudens waarmee compacte woningen van slechts 3,6 meter breed gerealiseerd kan worden. Het innovatieve, circulaire bouwsysteem Rockzero is geproduceerd door ROCKWOOL. Het is een slimme oplossing die perfect past in dit XS-concept.

Rockzero.jpg

 

Het XS-concept was de basis voor de architectuur. Het is gelukt om een compacte en duurzame woning te realiseren door middel van slimme oplossingen. Joost Ruiterkamp stelt vast dat de Rockzero Bouwsystemen van ROCKWOOL een van die slimme oplossingen is. Het XS-concept omvat een compacte beekmaat waarin het Rockzero bouwsysteem is toegepast.

20190619-RW-CWE-BNL-PHO-336.jpg

Rockzero is een hoog isolerend, dragend bouwsysteem dat gemaakt is van onbrandbare steenwol, natuurlijk product. Het materiaal is damp-open, waardoor het bijdraagt aan een gezonde en comfortabel binnenklimaat. Rockzero bevat hoge isolatiewaarden die ervoor zorgen dat de woning weinig energie nodig heeft om op te warmen. Dit zorgt voor een directe en prettige warmte die wordt opgewekt door een luchtverwarmingsinstallatie op elektriciteit.

De Fabriek is voor zowel ROCKWOOL als Heijmans een uniek project waarbij circulariteit en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Ala Hussin, business director Rockzero bij ROCKWOOL, vertelt dat duurzaamheid en circulariteit een topprioriteit is voor beide partijen die ze gezamenlijk in de praktijk willen brengen. Hierbij is goede samenwerking met je bouwpartners van groot belang.

Bron: https://www.rockwool.nl/over-ons/nieuws/heijmans-bouwt-voor-het-eerst-xs-woningen-met-rockzero/

Terug
MakeTech
Nieuws

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...

Keyport Meets | Regio in je rugzak

15-02-21

Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Lees meer
Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen...

Digital meetings Q1 2021

28-01-21

In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allereerst zijn we ingegaan op NOW regeling en dan specifiek de beoordeling van de 1e aanvraag. Met name het begrip omzet stond centraal in deze sessie. Hoe wordt nu daadwerkelijk de omzet bepaald? Wist je bijvoorbeeld de eventuele subsidies zoals WBSO ook behoren tot de omzet in het licht van de NOW regeling.

Uitwisselingen van de eerste ervaringen en vragen aan de medewerkers van onze partner SmitsVandenBroek Accountants en Adviseurs (Herman Smits en Wim Zusterzeel) zorgden voor een zinvolle bijeenkomst

Lees meer
In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allere...

Linssen Yachts benoemt Crawford's Marina als dealer voor Ierland

19-01-21

De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke toegang tot belangrijke wegverbindingen vanuit Dublin en Belfast.

Lees meer
De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke t...

TAL Techniek combineert dienstverlening van gelieerde bedrijven op een locatie

15-01-21

Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen op vrachtwagens en aanhangwagens.
Concreet bouwen wij alle soorten laadbakken op alle merken bedrijfsvoertuigen in alle gewichtsklassen. Alsmede het leveren van laadkleppen, laadkranen, koelingen, inrichtingen, aanhangwagens en opleggers.
Verder wordt aan deze producten ook reparatie en het onderhoud verricht en verzorgen wij de voor de ARBO wetgeving verplichte jaarlijkse laadklepkeuringen (LPK).

Lees meer
Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen o...
agenda
Agenda

10 maart 2021 | Ledenbijeenkomst : War of Talent, regio in je rugzak

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
10 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Al jaren is het MakeTech Platform Keyport actief met het organiseren van activiteiten voor kinderen van met name het basis onderwijs. Doel is de jeugd al vroeg kennis te laten maken met het mooie van ... Lees meer

25 maart 2021 | Ledenbijeenkomst: De fabriek van de toekomst

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
25 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Hoewel we waarschijnlijk op 25 maart de meeting nog digitaal zullen laten verlopen gaan we op bezoek bij ATP Extrusions in Roermond. Een korte inleiding van onze meedenker Marcel Loman, directeur ATP... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu