Nieuws
Maak nu een afspraak met Renske Cox

Maak nu een afspraak met Renske Cox

9 september 2021
Categorie: Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer

Aangenaam, mijn naam is Renske Cox. Ik kijk ernaar uit om voor het MakeTech Platform aan de slag te gaan. Voor verschillende van jullie ben ik een bekende. Bij een nieuwe start is het in mijn ogen altijd goed om helder te kijken wat de stip aan de horizon is. Mijn doel binnen het MakeTech Platform is om jullie als maakbedrijven goed te leren kennen, zodat ik jullie kan helpen om antwoorden te vinden op actuele vraagstukken. Deze vraagstukken kunnen zijn op het gebied van onderwijs, maar ook innovatie en ondernemerschap. Graag kom ik daarom een keer langs om een-op-een kennis te maken. Mail nu naar Renske.Cox@MakeTechPlatform.nl voor een afspraak.

Om mijzelf toch vast te introduceren:

Mijn naam is Renske Cox, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn vriend en vijf kuikens. In mijn vrije tijd houd ik van klussen, mountainbiken, hardlopen, zeilen en reizen door de natuur... Wij zijn 6 maanden geleden verhuist en druk bezig met het verduurzamen van ons nieuwe thuis. Toevallig hebben wij deze week het gas afgesloten. Zo gaaf om dat proces mee te maken! Mijn passie voor duurzaamheid en circulariteit zet ik ook in binnen mijn werk. Na 5 jaar marketing campagnes opgezet te hebben voor commerciële bedrijven als Wiltec, Samsung, HEMA en Rituals, ben ik aan de slag gegaan als ZZP'er. Nu help ik MKB bedrijven duurzamer te ondernemen in de breedste zin van het woord:

·        Zo introduceer ik bij bedrijven en kennisinstellingen een methodiek om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Ik focus hierbij op het ontwikkelen van verborgen talenten in plaats van iemand enkel te beoordelen op waar iemand ervaring in heeft.

·       Daarnaast geloof ik in connected learning: ondernemers die van en met elkaar leren. Om dit te faciliteren verbind ik ondernemers die vraagstukken hebben rondom vergelijkbare thema's en haal ik hier ondernemers bij met ervaring (frontrunners), zodat zij ervaringen uit kunnen wisselen. Dit doe ik op thema's als digital twin, circulariteit, lean, bedrijfsopvolging voor familiebedrijven en veel meer.

·       En tot slot (maar daarmee niet minder belangrijk) verbind ik bedrijven die een match zijn op reststromen en grondstof. Het afval/reststroom van de een kan zo de grondstof voor de ander worden. Want afval is geen afval meer als je weet wat het inhoudt, dan is het een grondstof geworden!

Deze activiteiten voer ik vaak uit in opdracht van Keyport, Economische Samenwerking Zuid Limburg (ESZL) en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) op de Brightland Campus. En, sinds 1 september 2021 dus ook in opdracht voor het MakeTech Platform. 

Toen Eric Drossaert mij vroeg om zijn rol over te nemen heb ik hier volmondig "JA" op gezegd. Het MakeTech Platform is immers een krachtig netwerk, waarin iedereen elkaar goed kent. Wat mij aanspreekt aan het MakeTech Platform is dat het enkel maakbedrijven zijn. Hierdoor zijn er veel gemeenschappelijke vraagstukken. Dit maakt samenwerken een stuk makkelijker. Voor een succesvolle samenwerking is het belangrijk dat je jezelf actief inzet en de ander iets gunt. In dit proces wil ik het MakeTech Platform graag ondersteunen.

Wil je meer van mij weten of heb je vragen of ideeën voor het MakeTech Platform? Bel (06 575 87 920) of mail (Renske.Cox@MakeTechPlatform.nl) me dan voor een een-op-een gesprek bij jou op locatie.

Terug
MakeTech
Nieuws

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Hendrix belettering & reclameproducten

15-12-21

Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid

Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten)
“Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al laten zien aan de voordeur.”  

“Alles waar je als bedrijf je naam of logo op wilt hebben, dat ontwerpen en maken wij.” En dat is eigenlijk meer dan dat ‘belettering & reclameproducten’ onder de bedrijfsnaam Hendrix doet vermoeden, geeft ook eigenaar Jack Hendrix toe. Zelf spreekt hij het liefst over het creëren van een totaalbeleving. Sinds de coronacrisis is daar ook steeds meer zijn focus op komen te liggen. Jack: “Wij maken een bedrijf op alle fronten zichtbaar en aantrekkelijk, zowel voor werknemers als klanten.”    

Lees meer
Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten) “Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al...

Hoe cybersecure ben jij?

10-12-21

Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Want niet alleen grote bedrijven zijn doelwitten, maar ook het MKB. Hoe voorkom je dat jij de volgende bent?

Lees meer
Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Wa...

Goede voornemens voor 2022

10-12-21

Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al drie uitnodigingen bij een aantal inspirerende organisaties voor ons klaar.

Lees meer
Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al...

Collectieve campagne: Trots op onze regio - ADMESY

08-12-21

Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in brengen... Dit doen we door samen met Keyport een campagne te organiseren. Keyport, de ondernemende regio. In deze campagne gaan we video's opnemen van verschillende bedrijven in de regio, waar enorm bekende partijen voor kiezen.

Deze maand: Admesy!

Lees meer
Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in bren...

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Briggs & Stratton

09-11-21

In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”

Lees meer
In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”
agenda
Agenda

2 februari 2022 | Online Ledenbijeenkomst Cybersecurity

2 februari 2022 Aanvang 16:30 Einde 18:00
VDL was recent al slachtoffer… En nu ook IKEA. We horen het steeds vaker bij grote bedrijven, maar ook veel MKB bedrijven zijn slachtoffer. Hoe voorkomen we dat jij de volgende bent? En hoe ben je g... Lees meer

10 februari 2022 | Ledenbijeenkomst Brainport Industries

10 februari 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Brainport Industries behoeft eigenlijk geen verdere introductie: het unieke hightech ecosysteem bestaat uit de leidende eerste-, tweede- en derdelijns hightech toeleveranciers van Nederland. Brainport... Lees meer

3 maart 2022 | Ledenbijeenkomst Metalot

3 maart 2022 Aanvang 16:30 Einde 19:00
Meer informatie en het programma volgt... Lees meer

2 juni 2022 - Bezoek aan Industry 4.0 Maturity Center Aachen

2 juni 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Industry 4.0 Maturity Center nodigt ons uit voor een bezoek aan hun centrum in Aachen. Een centrum vol inspiratie kijkend naar de digitale transformatie. Laat optijd weten of je erbij bent... Want enk... Lees meer

Keyport-webbanner-algemeen300x250px-loop.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu