Nieuws
MakeTech Platform goes DIGITAL

MakeTech Platform goes DIGITAL

24 november 2020
Categorie: Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer

In navolging van andere hebben ook wij besloten om elkaar digitaal te gaan ontmoeten. We organiseren in deze tijden van live meetings is en blijft voorlopig lastig. We kiezen dus ook voor het digitaal gaan beleggen van bijeenkomsten waarin het met elkaar in gesprek gaan over een specifiek onderwerp. Ervaringen uitwisselen, delen van kennis, vaststellen van gemeenschappelijke vragen/ uitdagingen daar zijn de meetings opgericht. Tevens laten we iedere sessie meedenkers aansluiten die kennis en ervaring hebben in het thema van de meeting. We doen de meetings met behulp van Microsoft Teams.

We hebben voor de maand december twee onderwerpen gekozen die actueel zijn en interessant zijn: NOW regeling en MKB Idee (subsidieregeling voor het versterken van kennis en vaardigheden van medewerkers)

En wat NOW? – dinsdag 1 december 16:30 -17:30 uur

Heb jij dat ook wel eens zo deuntje in jouw hoofd dat er maar niet uit komt. Ik wel, vooral de laatste weken en dan het liedje “Eén, twee, drie, vier, hoedje van, hoedje van NOW papier”. We zijn inmiddels aangeland bij de 3e NOW regeling. Belangrijk dat we in deze tijden van COVID19 terug kunnen vallen op steun van de overheid. We mogen wel stellen dat voor velen van ons dit geen makkelijke materie is. Zeker op de opvolging hiervan. Als je de NOW 1 hebt aangevraagd kun je nu geconfronteerd worden met de controle van de account. 76 punten waarop jouw aanvraag dient te worden getoetst. En dan mag je nog eens weken (max. 52 weken) wachten op het uiteindelijke oordeel van het UWV. Daarnaast vernemen we ook dat diverse ondernemers geconfronteerd worden met stevige rekeningen van hun accountant. We merken dat de regelingen de nodige vragen oproepen.

Tijdelijke-Noodmaatregel-Overbrugging-Werkgelegenheid-NOW.png

Op 1 december 2020 om 16:30 uur organiseert het MakeTech Platform Keyport, samen met haar business partner accountants- en adviesbureau SmitsVandenBroek, voor haar leden een digitale ontmoeting “En wat NOW?”. In een uurtje delen we ervaringen, kunnen we vragen stellen aan elkaar en aan de meedenkers en van elkaar we van leren.  Namens SmitsVandenBroek sluiten Herman Smits en Wim Zusterzeel aan.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Investeren in goede mensen  – woensdag 9 december 16:30 -17:30 uur

Dat medewerkers van groot belang zijn voor een bedrijf is bekend. Hun kennis, ervaring en vaardigheden bepalen mede de kwaliteit en service van een bedrijf en daarmee het onderscheidend vermogen van het bedrijf op de markt. En daarmee uiteindelijk de omzet!
Toch zijn deze kwaliteiten van medewerkers niet vanzelfsprekend of voor eeuwig gegarandeerd. Nieuwe technologische of marktontwikkelingen bijvoorbeeld vragen om andere inzichten en vaardigheden bij medewerkers. Op z’n tijd bijscholen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden is dan ook noodzakelijk. Toch zien we in praktijk dat nog teveel bedrijven tegen belemmeringen aanlopen om voldoende te investeren in goede medewerkers.
Juist de corona-pandemie stelt  veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Hoe kan ik deze periode overleven, hoe kan het bedrijf er sterker uitkomen, is een nieuwe bedrijfsvisie noodzakelijk? 

groepsselfie-mkbideebijeenkomst-1500x844.jpg


Benut uw bedrijf voldoende de kansen die digitalisering biedt of speelt u adequaat in op verduurzaming?
Een bedrijfscultuur waarin medewerkers actief gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen, bij te scholen en zo het beste uit zichzelf te halen om de groeiambities van het bedrijf waar te kunnen maken is geen overbodige luxe. Sterker nog, het kan wel eens een van de bepalende factoren voor de toekomst van het bedrijf zijn. Onze meedenker bij deze sessie is Michel van Lieshout, Bureau VLB.

Enkele voorbeelden uit de vorige ronde vind je op https://mkbideenetwerk.nl/goede-voorbeelden/

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

 

Terug
MakeTech
Nieuws

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...

Keyport Meets | Regio in je rugzak

15-02-21

Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Lees meer
Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen...

Digital meetings Q1 2021

28-01-21

In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allereerst zijn we ingegaan op NOW regeling en dan specifiek de beoordeling van de 1e aanvraag. Met name het begrip omzet stond centraal in deze sessie. Hoe wordt nu daadwerkelijk de omzet bepaald? Wist je bijvoorbeeld de eventuele subsidies zoals WBSO ook behoren tot de omzet in het licht van de NOW regeling.

Uitwisselingen van de eerste ervaringen en vragen aan de medewerkers van onze partner SmitsVandenBroek Accountants en Adviseurs (Herman Smits en Wim Zusterzeel) zorgden voor een zinvolle bijeenkomst

Lees meer
In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allere...

Linssen Yachts benoemt Crawford's Marina als dealer voor Ierland

19-01-21

De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke toegang tot belangrijke wegverbindingen vanuit Dublin en Belfast.

Lees meer
De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke t...

TAL Techniek combineert dienstverlening van gelieerde bedrijven op een locatie

15-01-21

Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen op vrachtwagens en aanhangwagens.
Concreet bouwen wij alle soorten laadbakken op alle merken bedrijfsvoertuigen in alle gewichtsklassen. Alsmede het leveren van laadkleppen, laadkranen, koelingen, inrichtingen, aanhangwagens en opleggers.
Verder wordt aan deze producten ook reparatie en het onderhoud verricht en verzorgen wij de voor de ARBO wetgeving verplichte jaarlijkse laadklepkeuringen (LPK).

Lees meer
Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen o...
agenda
Agenda

10 maart 2021 | Ledenbijeenkomst : War of Talent, regio in je rugzak

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
10 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Al jaren is het MakeTech Platform Keyport actief met het organiseren van activiteiten voor kinderen van met name het basis onderwijs. Doel is de jeugd al vroeg kennis te laten maken met het mooie van ... Lees meer

25 maart 2021 | Ledenbijeenkomst: De fabriek van de toekomst

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
25 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Hoewel we waarschijnlijk op 25 maart de meeting nog digitaal zullen laten verlopen gaan we op bezoek bij ATP Extrusions in Roermond. Een korte inleiding van onze meedenker Marcel Loman, directeur ATP... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu