Nieuws
Nieuwe subsidieregeling Rijk voor versterking kennis en vaardigheden medewerkers.

Nieuwe subsidieregeling Rijk voor versterking kennis en vaardigheden medewerkers.

19 november 2020

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de regeling MKB Idee voor 2020 opnieuw geopend. Deze regeling is gericht op MKB-bedrijven die kennis en vaardigheden van medewerkers in het bedrijf willen vergroten, maar in praktijk tegen knelpunten of belemmeringen aanlopen. Om deze belemmeringen weg te halen kunnen bedrijven een plan van aanpak opstellen waarvoor ze 100% subsidie kunnen krijgen!


Belang van goede medewerkers

Dat medewerkers van groot belang zijn voor een bedrijf is bekend. Hun kennis, ervaring en vaardigheden bepalen mede de kwaliteit en service van een bedrijf en daarmee het onderscheidend vermogen van het bedrijf op de markt. En daarmee uiteindelijk de omzet!
Toch zijn deze kwaliteiten van medewerkers niet vanzelfsprekend of voor eeuwig gegarandeerd. Nieuwe technologische of marktontwikkelingen bijvoorbeeld vragen om andere inzichten en vaardigheden bij medewerkers. Op z’n tijd bijscholen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden is dan ook noodzakelijk. Toch zien we in praktijk dat nog teveel bedrijven tegen belemmeringen aanlopen om voldoende te investeren in goede medewerkers.

Juist de corona-pandemie stelt  veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Hoe kan ik deze periode overleven, hoe kan het bedrijf er sterker uitkomen, is een nieuwe bedrijfsvisie noodzakelijk? 
Benut uw bedrijf voldoende de kansen die digitalisering biedt of speelt u adequaat in op verduurzaming?
Een bedrijfscultuur waarin medewerkers actief gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen, bij te scholen en zo het beste uit zichzelf te halen om de groeiambities van het bedrijf waar te kunnen maken is geen overbodige luxe. Sterker nog, het kan wel eens een van de bepalende factoren voor de toekomst van het bedrijf zijn.

Subsidieregeling MKB Idee

Om MKB-bedrijven te helpen bij het wegnemen van knelpunten bij het versterken van de waarde van medewerkers voor het bedrijf is landelijk de subsidieregeling MKB Idee opgezet. Daarbij kan een bedrijf voor zichzelf of juist in samenwerking met andere bedrijven een plan van aanpak opstellen waarvan de kosten volledig door de subsidie gefinancierd worden. Dit is vrij uniek ! Er is subsidie mogelijk tot € 124.999,- incl. BTW per bedrijf of tot € 200.000,- voor samenwerkingsverbanden. Loonkosten aanvrager, kosten van externe deskundigen etc. kunnen daarmee gefinancierd worden.
LET OP: Opleidingskosten vallen er niet onder!   

Plannen die gericht zijn op het wegnemen van belemmeringen bij het investeren in menselijk kapitaal bij de volgende speerpunten genieten de voorkeur:
- in ICT of technische bedrijven
- met het oog op digitalisering
- met het oog op energie- en klimaattransitie en/of
- bij kleine bedrijven (minder dan 50 fte) .

Bent u geïnteresseerd in deze subsidieregeling? Meer informatie kunt u contact opnemen met het MakeTech Platform Keyport, Eric Drossaert, via eric@maketechplatform.nl
Aanvragen kunnen ingediend worden bij RVO uiterlijk 19 januari as vóór 17.00 uur.

Terug
MakeTech
Nieuws

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...

Keyport Meets | Regio in je rugzak

15-02-21

Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Lees meer
Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen...

Digital meetings Q1 2021

28-01-21

In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allereerst zijn we ingegaan op NOW regeling en dan specifiek de beoordeling van de 1e aanvraag. Met name het begrip omzet stond centraal in deze sessie. Hoe wordt nu daadwerkelijk de omzet bepaald? Wist je bijvoorbeeld de eventuele subsidies zoals WBSO ook behoren tot de omzet in het licht van de NOW regeling.

Uitwisselingen van de eerste ervaringen en vragen aan de medewerkers van onze partner SmitsVandenBroek Accountants en Adviseurs (Herman Smits en Wim Zusterzeel) zorgden voor een zinvolle bijeenkomst

Lees meer
In december 2020 hebben we een start gemaakt met de digitale ledenbijeenkomsten. Twee sessies met een inhoudelijk thema dat ons nu bezig houdt. Allere...

Linssen Yachts benoemt Crawford's Marina als dealer voor Ierland

19-01-21

De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke toegang tot belangrijke wegverbindingen vanuit Dublin en Belfast.

Lees meer
De luxe jachthaven van Crawford's Marina ligt in het hart van het prachtige 'Lough Erne' bij Carrybridge in Co.Fermanagh Lakelands. Met gemakkelijke t...

TAL Techniek combineert dienstverlening van gelieerde bedrijven op een locatie

15-01-21

Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen op vrachtwagens en aanhangwagens.
Concreet bouwen wij alle soorten laadbakken op alle merken bedrijfsvoertuigen in alle gewichtsklassen. Alsmede het leveren van laadkleppen, laadkranen, koelingen, inrichtingen, aanhangwagens en opleggers.
Verder wordt aan deze producten ook reparatie en het onderhoud verricht en verzorgen wij de voor de ARBO wetgeving verplichte jaarlijkse laadklepkeuringen (LPK).

Lees meer
Carrosseriebouwbedrijf TAL Techniek B.V. aan de Risseweg 21 te Weert houdt zich sinds 1987 bezig met nieuwbouw en levering van alle soorten opbouwen o...
agenda
Agenda

10 maart 2021 | Ledenbijeenkomst : War of Talent, regio in je rugzak

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
10 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Al jaren is het MakeTech Platform Keyport actief met het organiseren van activiteiten voor kinderen van met name het basis onderwijs. Doel is de jeugd al vroeg kennis te laten maken met het mooie van ... Lees meer

25 maart 2021 | Ledenbijeenkomst: De fabriek van de toekomst

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
25 maart 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:00
Hoewel we waarschijnlijk op 25 maart de meeting nog digitaal zullen laten verlopen gaan we op bezoek bij ATP Extrusions in Roermond. Een korte inleiding van onze meedenker Marcel Loman, directeur ATP... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu