Nieuws
Op bezoek bij VDL Konings

Op bezoek bij VDL Konings

17 maart 2019

Op 13 maart 2019 waren ruim 30 ondernemers van het MakeTech Platform Keyport te gast bij VDL Konings te Swalmen. Naast de kennismaking met het bedrijf werden de aanwezigen ook meegenomen in de wereld van crisiscommunicatie.

Crisiscommunicatie

Noud Bex van Bex Communicatie uit Eindhoven nam de aanwezige in een boeiende uiteenzetting mee wat zoals komt kijken bij crisiscommunicatie. In eerste instantie waren de reacties gereserveerd, "Crisis, daar hebben we niets mee", aldus één van de gasten. Al snel kwamen de voorbeelden van allerlei crisissituaties uit de zaal. Van een brand tot problemen met producten zoals uit de praktijk. 

IMG_0783.jpg

VDL Konings

Jeroen Konings, directeur van VDL Konings, liedt de aanwezigen in een vogelvlucht kennismaken van de VDL Groep en in het bijzonder VDL Konings. Het voormalige familiebedrijf Konings is gestart in 1873. Een tijdperk waarin vele industriële en handelsondernemingen zijn opgericht. Konings behoort tot het beperkte gezelschap van overlevenden. Vanuit de smederij waar onderdelen en machines gemaakt werden (een van de Konings stoommachines is nog altijd te bewonderen in de stoomcarrousel van de Efteling), groeide het bedrijf en werd het in 1898 uitgebreid met een ijzergieterij. Vanaf dat moment konden de eigen producten met in huis gegoten onderdelen uitgevoerd worden.

In 2005 wordt Konings onderdeel van VDL Groep. De bedrijfsnaam verandert in VDL Konings. De kracht van de samenwerking binnen de groep en de sterke financiële positie van de VDL Groep bieden een solide basis om ook in de toekomst een stabiele partner te zijn.

Meer dan 130 jaar hebben generaties Konings vakmensen hun kennis en kunde voor hun klanten aangewend om goede en betrouwbare producten te maken. Enkele voorbeelden van deze rijke historie zijn de productie van landbouwmachines, stoommachines, machines voor de keramische industrie, kermisattracties (o.a. carrousels en achtbanen), auto’s, vrachtwagens, machines voor de agrarische industrie, chemische industrie, suikerindustrie, textiel- en confectiemarkt, papierindustrie, film-, folie- en foamindustrie, de productie van web handling machines en medische apparaten (met name voor radiologie en radiotherapie). 

Met een knipoog naar het bedrijfsbezoek aan VDL Nedcar op 4 april a.s. moest Jeroen ons toch melden dat de eerste auto's in Nederland niet in Born maar hier Swalmen werden gemaakt. In 1898 vervaardigde Konings de eerste Nederlandse auto’s waarna in 1936 een tweemotorige vrachtauto ontwikkeld en geproduceerd werd. 

Na de inleiding van Jeroen hebben de gasten uitgebreid kennisgemaakt met VDL Konings op de werkvloer.

We kijken terug op een geslaagde meeting.

Terug
MakeTech
Nieuws

Nieuws uit Keyport 2020

19-06-19

Een kort overzicht van nieuwsberichten uit onze Keyport-regio.

Lees meer
Een kort overzicht van nieuwsberichten uit onze Keyport-regio.

MakeTech Event 2019 op SparkTech Lab

18-06-19

Op 23 en 24 mei jl organiseerde het MakeTech Platform (MTP) haar jaarlijkse Make Tech Event. Projectleider Eric Drossaert: “Alle basisscholen die aan onze projecten hebben deelgenomen, waren uitgenodigd voor een workshop op het Spark Tech Lab. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met allerlei leuke vragen en opdrachten. Mede dankzij Citaverde en WBM Staalservice Stramproy.”

(door Angely Beekman Keyport 2020)

Lees meer
Op 23 en 24 mei jl organiseerde het MakeTech Platform (MTP) haar jaarlijkse Make Tech Event. Projectleider Eric Drossaert: “Alle basisscholen die aan ...

4 miljoen voor Maakindustrie in Noord- en Midden-Limburg

04-06-19

Gilde Opleidingen, Hogeschool Fontys, 11 maakbedrijven en provincie Limburg starten een publiek private samenwerking om de baankansen van mbo-studenten te vergroten door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving.

(Keyport 2020)

Lees meer
Gilde Opleidingen, Hogeschool Fontys, 11 maakbedrijven en provincie Limburg starten een publiek private samenwerking om de baankansen van mbo-studente...

Afval recyclen is winst generen

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
22-05-19

Een kleine 20-tal leden van het MakeTech Platform sloten op 9 mei jl. aan op de Connected Learning bijeenkomst van Keyport bij Moonen Packaging in Weert.

Lees meer
Een kleine 20-tal leden van het MakeTech Platform sloten op 9 mei jl. aan op de Connected Learning bijeenkomst van Keyport bij Moonen Packaging in Wee...

Keyport Award voor Admesy

22-05-19

Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Keyport Robert Martens van de gemeente Leudal.

Lees meer
Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Ke...
agenda

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu