Nieuws
Op bezoek bij VDL Konings

Op bezoek bij VDL Konings

17 maart 2019

Op 13 maart 2019 waren ruim 30 ondernemers van het MakeTech Platform Keyport te gast bij VDL Konings te Swalmen. Naast de kennismaking met het bedrijf werden de aanwezigen ook meegenomen in de wereld van crisiscommunicatie.

Crisiscommunicatie

Noud Bex van Bex Communicatie uit Eindhoven nam de aanwezige in een boeiende uiteenzetting mee wat zoals komt kijken bij crisiscommunicatie. In eerste instantie waren de reacties gereserveerd, "Crisis, daar hebben we niets mee", aldus één van de gasten. Al snel kwamen de voorbeelden van allerlei crisissituaties uit de zaal. Van een brand tot problemen met producten zoals uit de praktijk. 

IMG_0783.jpg

VDL Konings

Jeroen Konings, directeur van VDL Konings, liedt de aanwezigen in een vogelvlucht kennismaken van de VDL Groep en in het bijzonder VDL Konings. Het voormalige familiebedrijf Konings is gestart in 1873. Een tijdperk waarin vele industriële en handelsondernemingen zijn opgericht. Konings behoort tot het beperkte gezelschap van overlevenden. Vanuit de smederij waar onderdelen en machines gemaakt werden (een van de Konings stoommachines is nog altijd te bewonderen in de stoomcarrousel van de Efteling), groeide het bedrijf en werd het in 1898 uitgebreid met een ijzergieterij. Vanaf dat moment konden de eigen producten met in huis gegoten onderdelen uitgevoerd worden.

In 2005 wordt Konings onderdeel van VDL Groep. De bedrijfsnaam verandert in VDL Konings. De kracht van de samenwerking binnen de groep en de sterke financiële positie van de VDL Groep bieden een solide basis om ook in de toekomst een stabiele partner te zijn.

Meer dan 130 jaar hebben generaties Konings vakmensen hun kennis en kunde voor hun klanten aangewend om goede en betrouwbare producten te maken. Enkele voorbeelden van deze rijke historie zijn de productie van landbouwmachines, stoommachines, machines voor de keramische industrie, kermisattracties (o.a. carrousels en achtbanen), auto’s, vrachtwagens, machines voor de agrarische industrie, chemische industrie, suikerindustrie, textiel- en confectiemarkt, papierindustrie, film-, folie- en foamindustrie, de productie van web handling machines en medische apparaten (met name voor radiologie en radiotherapie). 

Met een knipoog naar het bedrijfsbezoek aan VDL Nedcar op 4 april a.s. moest Jeroen ons toch melden dat de eerste auto's in Nederland niet in Born maar hier Swalmen werden gemaakt. In 1898 vervaardigde Konings de eerste Nederlandse auto’s waarna in 1936 een tweemotorige vrachtauto ontwikkeld en geproduceerd werd. 

Na de inleiding van Jeroen hebben de gasten uitgebreid kennisgemaakt met VDL Konings op de werkvloer.

We kijken terug op een geslaagde meeting.

Terug
MakeTech
Nieuws

Kersten Hulpmiddelenspecialist winnaar MVO-prijs Midden-Limburg 2019

03-04-19

Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond is maandag 1 april uitgeroepen tot winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019. De andere twee finalisten waren Adams Musical Instruments (Ittervoort) en Rijvers BV (Weert).

Lees meer
Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond is maandag 1 april uitgeroepen tot winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019. De andere twee...

Léon Faassen nieuwe voorzitter Ondernemend Limburg

25-03-19

Het federatiebestuur van Ondernemend Limburg heeft Léon Faassen benoemd tot nieuwe voorzitter. Faassen volgt Monique Princen op die stopt omdat haar termijn is verstreken.

Lees meer
Het federatiebestuur van Ondernemend Limburg heeft Léon Faassen benoemd tot nieuwe voorzitter. Faassen volgt Monique Princen op die stopt omdat haar t...

Admesy uit Ittervoort in de Top250 Groeibedrijven

22-03-19

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) heeft in samenwerking met NLgroeit weer de Top 250 Groeibedrijven samengesteld. In de lijst staan ook de Limburgse bedrijven Eurofibers (Beek) en het MakeTech lid Admesy (Ittervoort).

Lees meer
Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) heeft in samenwerking met NLgroeit weer de Top 250 Groeibedrijven samengesteld. In de lijst staan ook de...

Op bezoek bij VDL Konings

17-03-19

Op 13 maart 2019 waren ruim 30 ondernemers van het MakeTech Platform Keyport te gast bij VDL Konings te Swalmen. Naast de kennismaking met het bedrijf werden de aanwezigen ook meegenomen in de wereld van crisismanagement.

Lees meer
Op 13 maart 2019 waren ruim 30 ondernemers van het MakeTech Platform Keyport te gast bij VDL Konings te Swalmen. Naast de kennismaking met het bedrijf...

Rijvers finalist voor de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019

17-03-19

De drie finalisten voor de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019 zijn bekend. Dit zijn Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond, Adams Musical Instruments uit Ittervoort én MakeTech lid Rijvers BV (toeleverancier voor meubel- en projectindustrie) uit Weert. Zij namen het in de halve finale op tegen Van Stiphout Plastics, Henko A&T en het distributiecentrum van Lidl Weert.

Lees meer
De drie finalisten voor de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019 zijn bekend. Dit zijn Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond, Adams Musical I...

webbanner221x221px.gif

agenda
Agenda

9 mei 2019 | Ledenbijeenkomst Connected Learning

9 mei 2019 Aanvang 16:30 Einde 18:30
Programma volgt snel! Lees meer

23 en 24 mei | MakeTech Event basisscholen Weert e.o.

23 mei 2019 Aanvang 09:00 Einde 17:00
Op 23 en 24 mei is het MakeTech Platform Keyport en het Sprak Tech Lab gastheer van het Make Tech Event. Dat is een dag waarop alle basisscholen uit Weert e.d. die hebben deelgenomen aan activiteiten ... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst

27 juni 2019 Aanvang 16:30 Einde 18:30
Programma volgt snel. Lees meer
Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu