Nieuws
Op bezoek bij VDL Konings

Op bezoek bij VDL Konings

17 maart 2019

Op 13 maart 2019 waren ruim 30 ondernemers van het MakeTech Platform Keyport te gast bij VDL Konings te Swalmen. Naast de kennismaking met het bedrijf werden de aanwezigen ook meegenomen in de wereld van crisiscommunicatie.

Crisiscommunicatie

Noud Bex van Bex Communicatie uit Eindhoven nam de aanwezige in een boeiende uiteenzetting mee wat zoals komt kijken bij crisiscommunicatie. In eerste instantie waren de reacties gereserveerd, "Crisis, daar hebben we niets mee", aldus één van de gasten. Al snel kwamen de voorbeelden van allerlei crisissituaties uit de zaal. Van een brand tot problemen met producten zoals uit de praktijk. 

IMG_0783.jpg

VDL Konings

Jeroen Konings, directeur van VDL Konings, liedt de aanwezigen in een vogelvlucht kennismaken van de VDL Groep en in het bijzonder VDL Konings. Het voormalige familiebedrijf Konings is gestart in 1873. Een tijdperk waarin vele industriële en handelsondernemingen zijn opgericht. Konings behoort tot het beperkte gezelschap van overlevenden. Vanuit de smederij waar onderdelen en machines gemaakt werden (een van de Konings stoommachines is nog altijd te bewonderen in de stoomcarrousel van de Efteling), groeide het bedrijf en werd het in 1898 uitgebreid met een ijzergieterij. Vanaf dat moment konden de eigen producten met in huis gegoten onderdelen uitgevoerd worden.

In 2005 wordt Konings onderdeel van VDL Groep. De bedrijfsnaam verandert in VDL Konings. De kracht van de samenwerking binnen de groep en de sterke financiële positie van de VDL Groep bieden een solide basis om ook in de toekomst een stabiele partner te zijn.

Meer dan 130 jaar hebben generaties Konings vakmensen hun kennis en kunde voor hun klanten aangewend om goede en betrouwbare producten te maken. Enkele voorbeelden van deze rijke historie zijn de productie van landbouwmachines, stoommachines, machines voor de keramische industrie, kermisattracties (o.a. carrousels en achtbanen), auto’s, vrachtwagens, machines voor de agrarische industrie, chemische industrie, suikerindustrie, textiel- en confectiemarkt, papierindustrie, film-, folie- en foamindustrie, de productie van web handling machines en medische apparaten (met name voor radiologie en radiotherapie). 

Met een knipoog naar het bedrijfsbezoek aan VDL Nedcar op 4 april a.s. moest Jeroen ons toch melden dat de eerste auto's in Nederland niet in Born maar hier Swalmen werden gemaakt. In 1898 vervaardigde Konings de eerste Nederlandse auto’s waarna in 1936 een tweemotorige vrachtauto ontwikkeld en geproduceerd werd. 

Na de inleiding van Jeroen hebben de gasten uitgebreid kennisgemaakt met VDL Konings op de werkvloer.

We kijken terug op een geslaagde meeting.

Terug
MakeTech
Nieuws

De 5e editie van de Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

08-09-19

De stembussen zijn geopend! Waarom moet toekomstige talent bij jou komen werken? Tijdens de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg zetten bedrijven zichzelf op de kaart bij studenten van MBO tot WO. Iedereen mag stemmen. Kijk op www.aantrekkelijkstewerkgever.nl.

Lees meer
De stembussen zijn geopend! Waarom moet toekomstige talent bij jou komen werken? Tijdens de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg zetten b...

Groeispurt voor makers

03-09-19

Ben jij een ondernemer met 5 – 100 FTE in dienst en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovatie? Kun je daar support bij gebruiken van deskundigen of andere ondernemers? Kom dan op 9 oktober a.s. naar De groeispurt voor Makers! Deze wordt je aangeboden door MakeTech Platform in samenwerking met De Groeischakelaar en LIOF.

Lees meer
Ben jij een ondernemer met 5 – 100 FTE in dienst en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovatie? Kun je daar support bij gebrui...

ETF Ride Systems Nederweert genomineerd voor Park World Excellence Awards 2019

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
24-08-19

Op woensdag 18 september worden “de Park World Excellence Awards 2019” uitgereikt tijdens de IAAPA Europe Expo in Parijs.

ETF Ride Systems uit Nederweert is voor de IAAPA Europe Expo maar liefst acht keer genomineerd met dank aan: “Sesame Street”, “Ani Mayhem” en “Popcorn Revenge”. Daarnaast is “Popcorn Revenge” maar liefst vier keer genomineerd als “Themed Attraction of the year”, “Media Based attraction of the year”, “Best use of technology” en “Family Ride of the year”.Lees meer
Op woensdag 18 september worden “de Park World Excellence Awards 2019” uitgereikt tijdens de IAAPA Europe Expo in Parijs. ETF Ride Systems uit Nederw...

Nieuws uit Keyport 2020

19-06-19

Een kort overzicht van nieuwsberichten uit onze Keyport-regio.

Lees meer
Een kort overzicht van nieuwsberichten uit onze Keyport-regio.

MakeTech Event 2019 op SparkTech Lab

18-06-19

Op 23 en 24 mei jl organiseerde het MakeTech Platform (MTP) haar jaarlijkse Make Tech Event. Projectleider Eric Drossaert: “Alle basisscholen die aan onze projecten hebben deelgenomen, waren uitgenodigd voor een workshop op het Spark Tech Lab. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met allerlei leuke vragen en opdrachten. Mede dankzij Citaverde en WBM Staalservice Stramproy.”

(door Angely Beekman Keyport 2020)

Lees meer
Op 23 en 24 mei jl organiseerde het MakeTech Platform (MTP) haar jaarlijkse Make Tech Event. Projectleider Eric Drossaert: “Alle basisscholen die aan ...
agenda
Agenda

Netwerkbijeenkomst voor Ondernemers bij Gemeente Weert

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
12 februari 2020 Aanvang 15:30 Einde 19:30
Dit netwerkevent wordt je aangeboden door de gemeente Weert, Stichting Parkmanagement enCentrummanagement Weert. Op 12 februari a.s. ben je van harte welkom. Waar? Stadhuis Weert, Wilhelminasingel 101... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu