Nieuws
Tech coördinatoren op SPOLT-scholen bezoek bij MakeTech bedrijven

Tech coördinatoren op SPOLT-scholen bezoek bij MakeTech bedrijven

25 februari 2019

Op 20 februari jl. hebben 15 techniek coördinatoren van SPOLT (basisonderwijs in de regio Leuda een tweetal MakeTech bedrijven bezocht. Het bezoek past perfect in de doelstelling van het MakeTech Platform Keyport om kinderen van het basisonderwijs al jong kennis te laten maken met het mooi van de maakindustrie in de Keyport regio. En wat is dan beter om de leerkrachten van deze kinderen ook kennis te laten maken.

Rondleiding door Paul Kempkens, Eldra

De techniek coördinatoren van SPOLT gaan jaarlijks op bezoek bij bedrijven aangesloten bij het MakeTech Platform Keyport. Dit jaar bezochten ze Groba in Nederweert en Eldra in Ittervoort. "Twee bedrijven van heel verschillende aard, maar zeer inspirerend", aldus Sandra Jacobs, Meerscholendirecteur Spolt.

Bij Groba werden ze meegenomen door Paul Pouwels, directeur Groba, in de wereld machines voor de kaasverwerkende industrie. Dat de kaasblokjes, die de tech coördinatoren in de supermarkt tegen komen, gesneden worden door machines van Groba was niet iedereen bekend.

Geladen met kaas werd de reist voortgezet naar Ittervoort waar ze door Paul Kemkpens van Eldra Cable and Connectivity Solutions werden ontvangen. Als snel werd het duidelijk dat achter kabels een zeer interessant verhaal zat. Dat ook werd ondersteund met de rondleiding die liet zien hoe een koper draadje werd verpakt toch een kabel.

 

Terug
MakeTech
Nieuws

Afval recyclen is winst generen

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
22-05-19

Een kleine 20-tal leden van het MakeTech Platform sloten op 9 mei jl. aan op de Connected Learning bijeenkomst van Keyport bij Moonen Packaging in Weert.

Lees meer
Een kleine 20-tal leden van het MakeTech Platform sloten op 9 mei jl. aan op de Connected Learning bijeenkomst van Keyport bij Moonen Packaging in Wee...

Keyport Award voor Admesy

22-05-19

Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Keyport Robert Martens van de gemeente Leudal.

Lees meer
Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Ke...

Morpak gaat verhuizen

01-05-19

Dimitri Romeijders van Morpak bericht ons: "Met gepaste trots kunnen wij u eindelijk op de hoogte brengen van het heugelijke nieuws: Wij gaan verhuizen!"

Lees meer
Dimitri Romeijders van Morpak bericht ons: "Met gepaste trots kunnen wij u eindelijk op de hoogte brengen van het heugelijke nieuws: Wij gaan verhuize...

Kersten Hulpmiddelenspecialist winnaar MVO-prijs Midden-Limburg 2019

03-04-19

Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond is maandag 1 april uitgeroepen tot winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019. De andere twee finalisten waren Adams Musical Instruments (Ittervoort) en Rijvers BV (Weert).

Lees meer
Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond is maandag 1 april uitgeroepen tot winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019. De andere twee...

Léon Faassen nieuwe voorzitter Ondernemend Limburg

25-03-19

Het federatiebestuur van Ondernemend Limburg heeft Léon Faassen benoemd tot nieuwe voorzitter. Faassen volgt Monique Princen op die stopt omdat haar termijn is verstreken.

Lees meer
Het federatiebestuur van Ondernemend Limburg heeft Léon Faassen benoemd tot nieuwe voorzitter. Faassen volgt Monique Princen op die stopt omdat haar t...

webbanner221x221px.gif

agenda
Agenda

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst

27 juni 2019 Aanvang 16:30 Einde 18:30
Programma volgt snel. Lees meer
Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu