Nieuws
Terugblik 1e helft van 2021

Terugblik 1e helft van 2021

11 september 2021
Categorie: Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer

Langzaam komen we uit de situatie van allerlei beperkingen ten gevolge van de heersende pandemie. Voor de tweede helft van 2021 zijn we dan ook met volle goede moed de ledenbijeenkomsten aan het voorbereiden waarbij we uitgaan van het elkaar weer live te mogen ontmoeten.

Het komend halfjaar staan op 23 september, 4 november en 9 december onze bijeenkomsten gepland. Noteer de data alvast in de agenda!!!

In het eerste half jaar hebben we, ondanks de beperkingen, niet stilgezeten. Bij deze een terugblik van Eric Drossaert;

In een vijftal digitale sessies zijn leden van het platform met elkaar in gesprek gegaan over actuele onderwerpen. We zijn gestart met internationaal zaken doen in tijde van COVID en Brexit. Hierin kwamen o.a. de prijzen van metaal en de containerproblematiek duidelijk naar voren. Enkele zeer praktische tips werden uitgewisseld. Een mooie en boeiende start van de digitale meetings die gelijk liet zien dat deze vorm zeker zijn waarde kent.

Met een blik in de keukens van apt Extrusions en Rockwool werden leden meegenomen in de fabriek van de toekomst. Hoe gaan we om met innovatie was een kernvraag. Bij apt Extusions lag de uitdaging niet alleen in de innovatie maar zeker ook in de keiharde beperking van de beschikbare ruimte. Hoewel het plan geheel werd uitgewerkt op de bekende achterkant van een bierviltje was er duidelijk sprake van een “mooi huzarenstukje” aldus de reactie van één van de deelnemende leden. Hoewel het beperken van de afhankelijkheid van de menselijke factor ook centraal stond bij het vorige onderwerp ontbrak de arbeidsmarkt in de serie van digitale bijeenkomsten niet. Juist hier werden vooral praktische ervaringen met elkaar uitgewisseld.

Naast Industrie 4.0 c.q. de fabriek van de Toekomst nam Briggs & Straton de leden mee in de vernieuwing van sales. Door stevig in te zetten op digital marketing en sales realiseerde ze een groei van ruim 10 milj. Euro omzet binnen dit segment. Het traditionele kanaal van beurzen e.d. is in de achterliggende 1,5 jaar weggevallen ten gevolge van de pandemie. Juist door de tijdige keuze voor de digitalisering bleef de groei, ondanks alle beperkingen door COVID, doorzetten.

We mogen terugkijken op een vijftal boeiende meetings waarin we business vraagstukken waar we vandaag mee worden geconfronteerd de revue hebben laten passeren. Delen van ervaringen stond hierbij centraal waardoor iedere deelnemer steeds met een paar handvaten aan de slag kon.

Terug
MakeTech
Nieuws

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Hendrix belettering & reclameproducten

15-12-21

Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid

Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten)
“Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al laten zien aan de voordeur.”  

“Alles waar je als bedrijf je naam of logo op wilt hebben, dat ontwerpen en maken wij.” En dat is eigenlijk meer dan dat ‘belettering & reclameproducten’ onder de bedrijfsnaam Hendrix doet vermoeden, geeft ook eigenaar Jack Hendrix toe. Zelf spreekt hij het liefst over het creëren van een totaalbeleving. Sinds de coronacrisis is daar ook steeds meer zijn focus op komen te liggen. Jack: “Wij maken een bedrijf op alle fronten zichtbaar en aantrekkelijk, zowel voor werknemers als klanten.”    

Lees meer
Creativiteit zorgt voor toekomstbestendigheid Jack Hendrix (Hendrix belettering & reclameproducten) “Dat je een aantrekkelijk bedrijf bent, kun je al...

Hoe cybersecure ben jij?

10-12-21

Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Want niet alleen grote bedrijven zijn doelwitten, maar ook het MKB. Hoe voorkom je dat jij de volgende bent?

Lees meer
Het klinkt vaak als een ver-van-mijn-bed-show: hackers, gestolen data en ransomware. Maar intussen komt een cybersecurity-aanval steeds dichterbij. Wa...

Goede voornemens voor 2022

10-12-21

Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al drie uitnodigingen bij een aantal inspirerende organisaties voor ons klaar.

Lees meer
Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de bijeenkomst van 9 december helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd: voor het komende jaar staan er al...

Collectieve campagne: Trots op onze regio - ADMESY

08-12-21

Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in brengen... Dit doen we door samen met Keyport een campagne te organiseren. Keyport, de ondernemende regio. In deze campagne gaan we video's opnemen van verschillende bedrijven in de regio, waar enorm bekende partijen voor kiezen.

Deze maand: Admesy!

Lees meer
Er worden veel mooie producten gemaakt in onze regio. Iets om trots op te zijn! Maar hoeveel mensen weten dit? Laten we daar samen verandering in bren...

Kijken in de keuken van een van onze lid bedrijven - Briggs & Stratton

09-11-21

In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”

Lees meer
In contact blijven met klanten in coronatijd; “We hebben veel energie gestoken in de communicatie met onze distributeurs.”
agenda
Agenda

2 februari 2022 | Online Ledenbijeenkomst Cybersecurity

2 februari 2022 Aanvang 16:30 Einde 18:00
VDL was recent al slachtoffer… En nu ook IKEA. We horen het steeds vaker bij grote bedrijven, maar ook veel MKB bedrijven zijn slachtoffer. Hoe voorkomen we dat jij de volgende bent? En hoe ben je g... Lees meer

10 februari 2022 | Ledenbijeenkomst Brainport Industries

10 februari 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Brainport Industries behoeft eigenlijk geen verdere introductie: het unieke hightech ecosysteem bestaat uit de leidende eerste-, tweede- en derdelijns hightech toeleveranciers van Nederland. Brainport... Lees meer

3 maart 2022 | Ledenbijeenkomst Metalot

3 maart 2022 Aanvang 16:30 Einde 19:00
Meer informatie en het programma volgt... Lees meer

2 juni 2022 - Bezoek aan Industry 4.0 Maturity Center Aachen

2 juni 2022 Aanvang 15:00 Einde 18:00
Industry 4.0 Maturity Center nodigt ons uit voor een bezoek aan hun centrum in Aachen. Een centrum vol inspiratie kijkend naar de digitale transformatie. Laat optijd weten of je erbij bent... Want enk... Lees meer

Keyport-webbanner-algemeen300x250px-loop.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu