Nieuws
Vraag financiële ondersteuning voor scholing aan

Vraag financiële ondersteuning voor scholing aan

9 juni 2020

Sommige medewerkers ervaren meer ruimte in deze uitdagende tijd. Die zouden ze goed kunnen benutten door zichzelf te verder te ontwikkelen, op het gebied van vakkennis of andere vaardigheden. Dat kan zeker nu op veel plekken via e-learning en vaak ook tegen lagere kosten.
Maak dan vooral ook gebruik van de financiële ondersteuning van de scholingsfondsen in de techniek: OTIB (binnenkort Wij Techniek geheten), OOM en A+O Metalelektro. Elk fonds heeft een eigen aanbod en specifieke regelingen. Bekijk hieronder welke regelingen jouw fonds aanbiedt.

OTIB, per medio 2020: Wij Techniek

OTIB/Wij Techniek biedt medewerkers onder meer (korte) beroepsopleidingen, cursussen en trainingen die interessant zijn voor installatiebedrijven. Dat kunnen zowel installatietechnische cursussen zijn, als cursussen over niet-technische onderwerpen, zoals leiderschap, communicatie of veiligheid. Op deze website vind je gemakkelijk een passende training of opleiding.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Als medewerkers een van deze trajecten doorlopen, ontvangen ze sowieso een scholingstegoed van  €500,-. Ook kan je gebruikmaken van de ontwikkelvoucher van o.a. de Stichting Vakraad Metaal en Techniek. Hiermee ontvang je een bijdrage tot € 1.500,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Werkgevers kunnen via de Opleidingsstimuleringsregeling (OSR) een tegemoetkoming aanvragen in de scholingskosten van een of meerdere werknemers.

OOM

Het scholingsadviesbureau OOM biedt extra mogelijkheden om online te kunnen leren. Kijk hier voor een overzicht van het aanbod. Zoals een tijdelijk verhoogde bijdrage van 75% voor specifieke online leermodules en een gratis online cursusaanbod, speciaal voor bij OOM aangesloten bedrijven. Op cursuscatalogus.nl staat meer informatie en kan je je aanmelden.
Kijk hier voor alle financiële regelingen die het OOM heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals de Persoonlijke Trainingstoelage (PTT). Dit is een regeling die 50% van de scholingskosten van een medewerker vergoedt, tot maximaal €750 per jaar. Werkgevers kunnen het Ontwikkelbudget aanvragen voor het verbeteren van de leercultuur in hun bedrijf.

A+O Metalelektro

A+O biedt vergoedingen, workshops, ondersteuning en advies om te ontwikkelen, opleiden en groei te stimuleren. Het fonds heeft een algemeen aanbod voor alle medewerkers en een specifiek aanbod voor praktijkopleiders, leidinggevenden, HR- en opleidingsfunctionarissen, management en directie. Daarnaast biedt A+O ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld strategie en beleid, arbeidsmarkt en samenwerken in de regio. Veel van deze leermodules zijn ook te vinden in oZone. In dit overzicht staat wat A+O nog meer aanbiedt tot 1 juli 2021. (Let wel op: als het maximumbudget is bereikt, sluit de inschrijving of aanvraagmogelijkheid.)
A+O Metalektro biedt verschillende vergoedingen voor de scholing en ontwikkeling van medewerkers. Er zijn bijvoorbeeld vergoedingen als medewerkers een erkende opleiding volgen (mbo, hbo etc.) of wanneer je als bedrijf een stagiair begeleidt. Ook biedt A+O een vergoeding voor het vergroten van persoonlijke of digitale vaardigheden van medewerkers en voor het ontwikkelen van praktijkopleiders. Indien je een zij-instromer in dienst neemt, kun je ondersteuning vragen voor het inwerken.

Meer ideeën om crisistijd nuttig te besteden

Bovenstaande informatie staat in het whitepaper ‘Omdenken tijdens corona’. Lees het paper voor meer praktische tips en concrete verwijzingen hoe je deze tijd kan benutten om hier sterker uit te komen.

bron: TechniekCoalitie

Terug
MakeTech
Nieuws

ROCKWOOL wint UK Brand Award voor humoristische videoseries.

07-06-21

Als serieus bedrijf weet ROCKWOOL maar al te goed om plezier te hebben. Names de UK Brand Film Awards werd ze dit ook erkend. Zo won ROCKWOOL in de B2B-categorie met de 7 Strengths of Stone “Test Series”-videocampagne de UK Brand Award.

Lees meer
Als serieus bedrijf weet ROCKWOOL maar al te goed om plezier te hebben. Names de UK Brand Film Awards werd ze dit ook erkend. Zo won ROCKWOOL in de B2...

NLW Groep heeft een mooi voorbeeld van maatwerk mogen leveren!

01-06-21

In opdracht van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid zorgde de afdeling TalentPlus in Venray, in samenwerking met Xerox, voor het verpakken van Covid19-zelftesten voor 20.000 gastoudergezinnen.

Lees meer
In opdracht van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid zorgde de afdeling TalentPlus in Venray, in samenwerking met Xerox, voor het verpa...

Kijk eens in de keuken bij.......

20-05-21

Wil jij een keer een blik werpen in de keuken van één van onze leden?? Dat kan heel makkelijk. Maak bijvoorbeeld eens kennis met Abrahams Metaalbewerking in Weert. Ervaar hoe dit mooie bedrijf nieuwe technologiën toepast in haar productie en engineeringsproces.

Lees meer
Wil jij een keer een blik werpen in de keuken van één van onze leden?? Dat kan heel makkelijk. Maak bijvoorbeeld eens kennis met Abrahams Metaalbewerk...

Linssen Start Boating weken

15-05-21

De Start Boating weken zijn bij Linssen Yachts weer van start gegaan. Binnen deze weken bieden zij informatie over het aanschaffen van een motorjacht.

Lees meer
De Start Boating weken zijn bij Linssen Yachts weer van start gegaan. Binnen deze weken bieden zij informatie over het aanschaffen van een motorjacht.

CIV Maak Smart met Project VDL Konings

23-03-21

Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens.

Zo voorzien we de Maak en Smart Industrie van de beste vakmensen. Nu, maar ook in de toekomst. We voorzien professionals van de juiste skills en kennis in de nieuwste technologieën door praktijkgerichte (om- en bij-) scholing. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs nauw aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en borgen we met trots een krachtige, economische groei in de regio.

Lees meer
Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens. Zo voorzien we de Maak...
agenda
Agenda

23 september 2021 | Ledenbijeenkomst

23 september 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:30
SAVE THE DAY! Het programma volgt binnenkort. Lees meer

4 november 2021 | Ledenbijeenkomst

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
4 november 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:30
SAVE THE DAY!! Programma volgt binnenkort Lees meer

9 december 2021 | Ledenbijeenkomst

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
9 december 2021 Aanvang 16:30 Einde 18:30
SAVE THE DAY! Programma volgt binnenkort. Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu