Nieuws
Your weekly shot of innovation

Your weekly shot of innovation

6 april 2020
Categorie: Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer

Open Brains organiseert een wekelijkse innovatie- en brainstormsessie waar professionals, bedrijven, startups of studenten de kans krijgen hun innovatieve idee te presenteren aan onze community. Een community met professionals op het gebied van onder andere marketing, hightech, agrofood, duurzaamheid, business development en financiële dienstverlening. 

Dé kans voor de pitcher om zijn of haar idee om te toveren tot een businessmodel. Dé kans voor het publiek om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om hun eigen netwerk te vergroten.
Open Brains vindt iedere vrijdagochtend van 8:30 – 9:30 plaats (in Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo) en is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Je kunt je wél aanmelden voor onze wekelijkse Brainwave of jezelf aanmelden als pitcher bij Open Brains. 

Open Brians goes digital

Voor de komende periode zal Open Brains online brainstormsessies organiseren en is Open Brains Digital gelanceerd. De eerste online brainstormsessie heeft afgelopen vrijdag 27 maart plaatsgevonden, wat was het een succes! Als organisatie vinden wij het heel erg tof om te zien dat onze brainstormsessie ook via deze online methode werkt en de Open Brains community verbindt. 

Openbrains-2.jpg

De eerste online sessie van Open Brains telde maar liefst 25 deelnemers die via de openbare link live mee brainstormden. Juist ook door deze virtuele manier van brainstormen sloten er deelnemers aan buiten de regio Noord en Midden Limburg. Met gemak doe je als deelnemer mee aan deze sessie via je eigen laptop op afstand. John Welzen, CEO van 4Webcom was onze pitcher, afkomstig uit de Keyport regio! 

Het OpenBrains team zou het te gek vinden om een digitale sessie te organiseren voor ondernemers of projecten uit de Keyport regio. 
Samen zullen we de komende periode het verschil moeten maken, wij als Open Brains team willen graag een Open Brains Digital organiseren voor jullie en jullie netwerk!

Zie jij dit zitten voor jouw onderneming, project of iemand uit jouw netwerk? Neem dan contact op met Lydia, de organisator van Open Brains via lydia@bluehub.nl of +31 (0)6 20 16 76 82 en neem een kijkje op onze website www.openbrains.nl voor meer info!

Terug
MakeTech
Nieuws

MakeTech Platform goes DIGITAL

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
24-11-20

In navolging van andere hebben ook wij besloten om elkaar digitaal te gaan ontmoeten. We organiseren in deze tijden van live meetings is en blijft voorlopig lastig. We kiezen dus ook voor het digitaal gaan beleggen van bijeenkomsten waarin het met elkaar in gesprek gaan over een specifiek onderwerp. Ervaringen uitwisselen, delen van kennis, vaststellen van gemeenschappelijke vragen/ uitdagingen daar zijn de meetings opgericht. Tevens laten we iedere sessie meedenkers aansluiten die kennis en ervaring hebben in het thema van de meeting. We doen de meetings met behulp van Microsoft Teams.

Lees meer
In navolging van andere hebben ook wij besloten om elkaar digitaal te gaan ontmoeten. We organiseren in deze tijden van live meetings is en blijft voo...

Nieuwe subsidieregeling Rijk voor versterking kennis en vaardigheden medewerkers.

19-11-20

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de regeling MKB Idee voor 2020 opnieuw geopend. Deze regeling is gericht op MKB-bedrijven die kennis en vaardigheden van medewerkers in het bedrijf willen vergroten, maar in praktijk tegen knelpunten of belemmeringen aanlopen. Om deze belemmeringen weg te halen kunnen bedrijven een plan van aanpak opstellen waarvoor ze 100% subsidie kunnen krijgen!

Lees meer
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de regeling MKB Idee voor 2020 opnieuw geopend. Deze regeling is gericht op MKB-bedrijven die ke...

Heijmans bouwt voor het eerst XS-woningen met Rockzero Bouwsystemen voor project De Fabriek in Vathorst

15-11-20

Ontwikkelaar en bouwer Heijmans zal voor de eerste keer met het innovatieve, circulaire bouwsysteem Rockzero bouwen in het nieuwbouwproject De Fabriek in de Amersfoortse woonwijk Vathorst.

Lees meer
Ontwikkelaar en bouwer Heijmans zal voor de eerste keer met het innovatieve, circulaire bouwsysteem Rockzero bouwen in het nieuwbouwproject De Fabriek...

Een duurzame en toekomstbestendige NLW

15-11-20

De gemeenten Venray, Peel en Maas en Horst aan de Maas hebben ingestemd om een nieuwe strategische koers vast te leggen voor de komende 10 jaar. Ze hebben er voor gekozen om een nieuwe koers in te slaan vanwege de financiële druk die zowel gemeenten als NLW ervaren en vanwege de afname van het aantal SW-medewerkers. Door middel van een interactief proces is de koers tot stand gekomen. De nieuwe koers biedt NLW de mogelijkheid om een volgende stap in te slaan voor een succesvol arbeidsmarktbeleid voor de toekomst.

Lees meer
De gemeenten Venray, Peel en Maas en Horst aan de Maas hebben ingestemd om een nieuwe strategische koers vast te leggen voor de komende 10 jaar. Ze he...

Steigerloos bouwen leidt tot strakke woontoren in Leiderdorp

15-11-20

Hoco Beton BV heeft in samenwerking met hun opdrachtgever en architect een traditioneel gevelontwerp om mogen zetten naar een prefab sandwich geveloplossing. Het doel was om de gevel er niet als prefab uit te laten zien. Dat is gelukt!

bron: https://betonhuis.nl/bijdezijl

Lees meer
Hoco Beton BV heeft in samenwerking met hun opdrachtgever en architect een traditioneel gevelontwerp om mogen zetten naar een prefab sandwich gevelopl...
agenda
Agenda

9 decemer | Ledenbijeenkomst Investeren in goede mensen

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
9 december 2020 Aanvang 16:30 Einde 17:30
Dat medewerkers van groot belang zijn voor een bedrijf is bekend. Hun kennis, ervaring en vaardigheden bepalen mede de kwaliteit en service van een bedrijf en daarmee het onderscheidend vermogen van h... Lees meer

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu