Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ledenbijeenkomst Metalot

5 juli 2022

|

16:00

18:00 uur

|

Metalot, Randweg-Zuid 34, 6021 PT Budel

Metalot richt zich op ontwikkeling en opschaling van innovatieve technologie voor opslag en transport van duurzame energie en duurzame productie van hoge temperatuur warmte. Primaire focus ligt op het aantonen van het circulair gebruik van metaalpoeders als drager van duurzame energie, waarvoor in het Metalot Future Energy Lab te Budel prototypes op pre-industriële schaal onderzocht en ontwikkeld worden. Metalot werkt hierbij nauw samen met consortia bestaande uit hogescholen en universiteiten, mkb en industrie.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Metalot de onderzoeksprojecten waaraan wordt gewerkt. Een voorbeeld is de verbranding van ijzerpoeder waardoor zonder CO2 uitstoot en de energie omgezet wordt naar hoge temperatuur stoom. Hiervoor staat nu een 100 kW pilot-opstelling. De verbrandingsinstallatie werd afgelopen jaar getest bij Bavaria om het industriële bierbrouwproces te voorzien van duurzaam stoom. Het geproduceerde ijzeroxide (‘roest’) wordt opgevangen en hergebruikt door in reactie met duurzaam geproduceerd waterstofgas het om te zetten naar het initiële ijzerpoeder.

Momenteel realiseert Metalot het H2 fieldlab als testfaciliteit voor onderzoek en ontwikkeling van prototypes die waterstof produceren en gebruiken, zoals innovatieve electrolysesystemen en verschillende ijzerregeneratieconcepten.

Agenda:

16.00: Welkom en presentatie Metalot
16.30: Rondleiding Metalot
17:00: Dialoog verduurzamen productieprocessen met Renske Cox en Mirjam van Laarhoven – over jouw behoeftes, uitdagingen en kansen rondom het verduurzamen van het bedrijfspand en -proces. Liggen er bijvoorbeeld kansen om als bedrijventerrein samen te werken? Denk aan een off-grid campus, gezamenlijke proposities of duurzaamheidsstrategieworkshops.
18:00: Afsluiting

 

Meld je aan voor de bijeenkomst van 5 juli 2022 en laat je inspireren om ook jouw bedrijf van duurzame energie te voorzien!

Add to Calendar

Aanmeldformulier voor dit event

Aanmelden via e-mail: dyantha.muller@maketechplatform.nl

Informatie over dit event

Naam: Ledenbijeenkomst Metalot
Startdatum: 5 juli 2022
Einddatum: 5 juli 2022
Locatie: Metalot, Randweg-Zuid 34, 6021 PT Budel
Starttijd: 16:00 uur
Eindtijd: 18:00 uur

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.