Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ledenbijeenkomst Alucol

Op 21 september 2022 waren we te gast bij Frank Veelenturf van Alucol in Neer. Zij anodiseren aluminium om het materiaal jarenlang te beschermen tegen corrosie en weersinvloeden. Tevens behandelen zij het aluminium voor en voegen ze kleur toe voor speciale effecten. 

Na het ontvangst door het MakeTech Platform werden leden meegenomen in het verhaal van Alucol. Frank vertelde ons over de werkwijze van Alucol en toepassingsmogelijkheden die hun product biedt. Na de bedrijfspresentatie van Frank werden leden bijgepraat over de mogelijkheden van het aannemen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maud Rulkens van Westrom gaf de leden inzicht welke mogelijkheden er zijn om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in groepsverband van meerwaarde te kunnen laten zijn voor een bedrijf. Hierbij besprak zij het voorbeeld van een groep medewerkers die vanuit Westrom al meerdere jaren een bijdrage levert aan Alucol.

Hierna vervolgende Marc Moonen en Judith Hanrath van Werk.kom de presentatie en spraken over inzetbaarheid van statushouders op de werkvloer. Zaken als cultuurverschillen, werkethos en taalbarrieres werden uitgebreid besproken én bevraagd door de aanwezige leden. Ook schetste Judith een duidelijk beeld hoe momenteel statushouders ingezet worden bij WBM Staalservice.

Na de presentaties volgende een uitgebreide rondleiding door het pand van Alucol. Tijdens de rondleiding kregen de leden meer inzicht in de werkwijze van Alucol, de toepassingsmogelijkheden van de producten én het technische proces achter het (kleur)anodiseren. 

Heeft u behoefte aan meer informatie over het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt of Alucol? Stuur een e-mail en wij nemen contact met u op!

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.