Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ledenbijeenkomst bij Metalot

Op dinsdag 5 juli 2022 werden de leden van het MakeTech Platform ontvangen bij Metalot in Budel. 

Managing Director van Metalot, Erik Langereis, heette ons van harte welkom. Hij vertelde ons over over de ontwikkelingen met groene energievoorzieningen, en ook welke rol Metalot hierin speelt.

Hij liet een grafiek zien hoe de plannen zijn om in 2050 volledig om te gaan op groene energie. Hierbij is het kunnen verplaatsen van de energie, van plekken waar veel wordt opgewekt naar plekken waar een hoge behoefte is, van groot belang. Evenals het opslaan van energie tot wanneer de behoefte groot is.

Metalot ontwikkelt momenteel een innovatieve techniek om ijzerpoeder te gebruiken als drager voor energie uit waterstof. Zonder verliezen kan ijzerpoeder omgezet worden naar roest en terug, om de waterstof te gebruiken wanneer nodig. Na zijn verhaal kregen we ook de machine te zien die momenteel nog in ontwikkeling is. Komend jaar zal deze in de praktijk getest worden voor 2 weken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna gingen we in groepen samen aan de slag in een geleide discussie door Mirjam van Laarhoven. Wat verstaat eenieder onder verduurzamen? Waar ziet men kansen? Wat belemmert? En hoe kunnen we samen echt een verschil maken zonder eerst naar een ander te wijzen?

Een mooi startpunt om vanuit daar te kijken hoe MakeTech Platform samen met Keyport jullie als leden kan ondersteunen in deze transitie.

17 oktober 2022 staat een vervolg gepland.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan door een bericht te sturen via het contact formulier!

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.