Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe subsidie kansen

From Waste 2 Profit – Subsidies voor afvalbeheer / afvaloptimalisatie

Dit INTERREG EMR project heeft een paar mooie subsidiekansen voor MKB-bedrijven om afvalstromen inzichtelijk te maken en/of technologische oplossingen te ontwikkelen. Concreet in euro’s respectievelijk € 2.500 vouchers voor een scan/audit van de afvalstromen en € 40.000 (50%) voor technologische oplossingen of managementsystemen die het afvalbeheer optimaliseren.

De praktische informatie vind je hier.

Wil je met deze regeling aan de slag? Ga dan naar de website van dit project.

MIT R&D-samenwerkingsprojecten specifiek gericht op Artificiële Intelligentie (AI)

In aanmerking komen R&D-samenwerkingsprojecten die bijdragen aan de generieke ontwikkeling van AI, door:

  • A) de inzet van Machine Learning (machinaal leren), waaronder Supervised Learning (gesuperviseerd leren), Unsupervised Learning (ongesuperviseerd leren) en Reinforcement Learning (bekrachtigingsleren);
  • b) een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie en Duurzaamheid; Gezondheid en Zorg; Vrede, Recht en Veiligheid; Landbouw en Voeding; Cultuur en Media; Financiële Dienstverlening; Gebouwde Omgeving; Haven en Maritiem; Mobiliteit; Transport en Logistiek; Onderwijs; Publieke Diensten; en de Technische Industrie;
  • c) een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Betrokkenen bij de AI-toepassing (bijvoorbeeld burgers en/of werknemers) worden zoveel mogelijk betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.

De openstelling is nog in voorbereiding en ‘kan nog onderhevig zijn aan wijzigingen’. Verwachting is dat deze regeling grotendeels aansluit bij de Nationale MIT R&D regelgeving.

MIT R&D-samenwerkingsprojecten (Zuid)

In een MIT R&D samenwerkingsproject moeten minstens twee MKB-bedrijven werken aan de ontwikkeling of vernieuwing van producten, processen of diensten. Dat moet gebeuren door middel van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Het is belangrijk dat er uitgelegd wordt op welke gebieden het project bijdraagt aan de gestelde missies. Het voordeel van deze regeling is dat er maximaal 35% wordt bijgedragen in de totale projectkosten met een maximum van € 200.000 voor kleine projecten en € 350.000 voor grote projecten.

Het project dient een bijdrage te leveren aan één of meerdere maatschappelijke missies of sleuteltechnologieën uit de zes Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s).

  • KIA 1 t/m 4: Maatschappelijke, thematische uitdagingen en missies;
  • KIA 5: Sleuteltechnologieën;
  • KIA 6: Het maatschappelijk verdienvermogen.

Meer weten over de specifieke thema’s binnen de KIA’s? TRIAS legt het uit.

Subsidieaanvragen voor MIT R&D kunnen worden ingediend vanaf 1 juni 2022 tot en met 13 september 2022 open voor aanvragen voor R&D-samenwerkingsprojecten.

Ondersteuning Keyport

Keyport biedt steun om hulp of ondersteuning in te schakelen van TRIAS voor subsidieaanvragen. Met het startfeefonds Keyport-TRIAS financiert Keyport 50% van het advies- en aanvraagtraject voor. Als de subsidie vervolgens wordt toegekend, betaal je het startfee bedrag weer terug zodat het geld opnieuw beschikbaar komt voor andere ondernemers. Dit advies wordt aangeboden namens Roy Golsteijn van TRIAS (06 825 58 203).

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.