Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Volgend schooljaar weer een MakeTech Dag met Technasium

In het schooljaar van 2022/2023 organiseren we weer een MakeTech Dag met het Technasium. Opmerkelijk is dat de leerlingen namelijk het idee hebben dat er bij maakbedrijven geen HBO en WO rollen zijn, enkel MBO. Door hen een dag mee op pad te nemen langs mooie maakbedrijven in de regio, en hen bij ieder bedrijf een toelichting te geven van de rollen in de organisatie waar een hogere opleiding voor nodig is, kunnen we hier samen verandering in brengen. Wil je de jongeren ook bij jou op locatie uitnodigen? Laat het dan weten!

In Weert en Roermond kunnen leerlingen van HAVO en VWO de Technasium-richting kiezen. Onderdeel hiervan vormt het vak ‘Onderzoeken en ontwerpen’. Dit kan het beste omschreven worden als ‘Applied Sciences’ en is een voorbereiding op een technische opleiding op HBO- en TU-niveau. Reeds langere tijd verstrekken MakeTech bedrijven opdrachten aan het Technasium. Zowel voor leerlingen als bedrijven is dat een bijzondere ervaring.

MakeTech Dag langs 3 à 4 lid-bedrijven door +/-70 leerlingen uit de tweede klas. Ieder bedrijf geeft uitleg over het product, het productieproces en welke functies er zoal in een bedrijf nodig zijn. Daarnaast wordt uitleg gegeven welke opleiding nodig is om zo’n functie kunnen vervullen. Zo krijgen de leerlingen een realistisch beeld van de mogelijkheden en kunnen zij voor zichzelf kijken waar hun interesse ligt. Naast technische functies wordt stilgestaan bij bedrijfseconomische aspecten, marketing en innovatie. Ook daarin kunnen leerlingen bij maakbedrijven immers carrière maken. Tot slot krijgen de leerlingen op ieder bedrijf een rondleiding. Op die manier proberen we leerlingen van het Technasium te boeien voor de veelzijdigheid van techniek en maakindustrie.

Heb je interesse? Alleen samen kunnen we het verschil maken!

Laat dit dan weten door een mail te sturen naar renske.cox@maketechplatform.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteiten en analyses.