Nieuws
CIV Maak Smart met Project VDL Konings

CIV Maak Smart met Project VDL Konings

23 maart 2021

 Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens.

Zo voorzien we de Maak en Smart Industrie van de beste vakmensen. Nu, maar ook in de toekomst. We voorzien professionals van de juiste skills en kennis in de nieuwste technologieën door praktijkgerichte (om- en bij-) scholing. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs nauw aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en borgen we met trots een krachtige, economische groei in de regio.

Samen gaan we voor de beste vakmensen in de Maak en Smart Industrie. Vanuit dit gemeenschappelijke doel werken de 4 werkgroepen elk met een eigen focus. We nemen je graag mee in de laatste ontwikkelingen voor elke werkgroep:

WERKGROEP ONDERWIJSONTWIKKELING

De werkgroep bestaat momenteel uit de ontwikkeling van 3 modules:

Lean-manufacturing
Deze module is m.b.v. Canon-Océ in ontwikkeling bij Addit. Jeroen Meulendijks heeft tijdens de informatiebijeenkomst van 30 November de deelnemers geïnformeerd over de status van deze lesmodule. De module gaat bestaan uit een 3-tal modules: een voor medewerkers op de werkvloer; een voor medewerkers gericht op de werkplek en het werkproces. De derde modules is voor het (midden)kader in het bedrijf en overziet het gehele productieproces. Tenslotte de lesmodule voor het management waarin de nadruk ligt op de managementstijl die hoort bij de lean-gedachte. De verwachting is dat de lesmodules medio 2021 gereed zijn.
 
Embedded-design
De module Embedded-design is afgerond en beschikbaar als niveau-4 module. De module kan middels een officieel examen volgens de keuzedelenstructuur binnen het MBO worden afgerond.

Robotica
Na een inventarisatie bij deelnemende bedrijven is naar voren gekomen dat er veel behoefte is aan geschoolde medewerkers die overweg kunnen met robots in samenhang met het productieproces. Ook zijn er bedrijven die veel ervaring hebben met het integreren van robots in het productieproces. Binnenkort wordt er in samenwerking met diverse deelnemende bedrijven gestart met de lesmodule(s) "robotica in de productie-omgeving". Het streven is om deze module(s) eind 2021 operationeel te hebben.

WERKGROEP PLATFORM ONTWIKKELING

Afgelopen jaar is een communicatieplan opgesteld. Dit plan zal verder uitgewerkt worden zodat er op regelmatige basis informatie via diverse kanalen wordt gedeeld. Er is een website gemaakt: www.maaksmart.nl welke zal worden uitgebreid met relevante content. Deelnemende partijen krijgen tevens een vermelding op de website.

WERKGROEP CENTER ENGINEERING & MECHATRONICA(CEM)

Vanuit het CEM zijn een 5-tal projecten uitgevoerd. MBO-studenten hebben voor, bij en onder begeleiding van medewerkers van deze bedrijven vraagstukken aangepakt. Vraagstukken van omschrijving tot oplevering en dus van real-life karakter en uitdagend niveau. De studenten hanteerden een projectmatige aanpak en werden vakinhoudelijk ondersteund door specialisten bij de bedrijven.

WERKGROEP MEESTERGEZEL

Onder het voorzitterschap van Wim van Heugten is met vertegenwoordigers van de bedrijven We pa, Leolux, Bruynzeel Storage Systems en MGG en docenten van Gilde Technische School het plan Meester- Gezel uitgewerkt. Dit plan is gericht op het scholen van "vakmensen" in de techniek. Op dit moment word het traject uitgewerkt om kandidaten middels het Meester/Gezel principe op te leiden als mechanisch en of elektrisch monteur bij onze deelnemers onder begeleiding van de Meester en het ROC.

CIV in de praktijk: VDL Konings

Binnen het MakeTech Platform Keyport is VDL Konings één van de leden die nauw betrokken is bij het CIV. Om een goed beeld te krijgen van CIV kan betekenen voor de maakindustrie is een bekijken van een korte film over het project bij VDL Konigs de moeite waard. Zowel leerlingen als o.a. Jeroen Boekema, directeur VDL Konigs, neemt ons mee in de wereld van CIV:

VDL.png

Wil je meer weten over het CIV kijk dan op CIV MAAKSMART.NL of bel/app met Albert de Graaf via 06 - 82 76 58 47.

Terug
MakeTech
Nieuws

CIV Maak Smart met Project VDL Konings

23-03-21

Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens.

Zo voorzien we de Maak en Smart Industrie van de beste vakmensen. Nu, maar ook in de toekomst. We voorzien professionals van de juiste skills en kennis in de nieuwste technologieën door praktijkgerichte (om- en bij-) scholing. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs nauw aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en borgen we met trots een krachtige, economische groei in de regio.

Lees meer
Met hybride, praktijkgericht onderwijs stimuleren wij iedereen om zich continue te (blijven) ontwikkelen tot de beste vakmens. Zo voorzien we de Maak...

Technische vacatures op website TCL

05-03-21

Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600 Limburgse bedrijven bij hun zoektocht naar gemotiveerde werknemers. . We hebben inmiddels ruim 100 openstaande functies opgehaald. Nieuw is dat we die nu op de website van TCL publiceren. Geïnteresseerden, ook zij-instromers en mensen uit andere beroepen, kunnen reageren. Een arbeidsmarktcoach gaat op zoek naar de juiste match. Voor de werkzoekende zijn hieraan geen kosten verbonden.

Lees meer
Het tekort aan vakmensen in de technische branches loopt op. Werkgevers schreeuwen om mensen. Techniekcoalitie Limburg (TCL) ondersteunt meer dan 1600...

apt Extrusions: Wat zijn we blij en trots!

Land van Weert en Cranendonck, Maas en Roer
04-03-21

Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels afgerond. Met dit nieuwe systeem wordt het verpakkingsproces in de fabriek volledig geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Lees meer
Wat zijn we blij en trots! Het grote project van apt Extrusions B.V. ; de installatie van een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn, is inmiddels af...

Keyport thema | Digitalisering

03-03-21

Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering.

Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseringsvragen en -kansen.

Lees meer
Het eerste kwartaal van 2021 staat in het teken van Digitalisering. Keyport wil ondernemers en organisaties in onze regio helpen met hun digitaliseri...

Container problematiek en stijgende prijzen als gevolg van COVID19

01-03-21

Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en COVID-19 op het internationaal zakendoen.

De conclusie is dat de maakindustrie in het achterliggend jaar goed stand heeft gehouden ondanks de COVID-19 pandemie en Brexit. Vooruitkijkend naar voren horen we wel meer sombere geluiden, blijkt uit deze digitale bijeenkomst van het MakeTech Platform Keyport.

Lees meer
Op 25 februari jl. gingen een groep ondernemers aangesloten op het MakeTech Platform Keyport met elkaar in dialoog over de effecten van de Brexit en C...
agenda

webbanner221x221px.gif

Stichting maketech 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu